Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Růžičkovi přibývají vrásky, Chomutov neuspěl ani doma proti Liberci

Liberec zvítězil na ledě Chomutova 3:1 a získal první body v ročníku. Dvěma góly se postaral o výhru Bílých Tygrů útočník Michal Bulíř, který zároveň ukončil 128 minut a 26 sekund trvající čekání Severočechů na první trefu v sezoně. Piráti nadále zůstávají bez bodu.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Chomutov měl hned na začátku dvě po sobě jdoucí přesilovky, v té druhé mohl dvakrát skórovat Stránský, ale ztroskotal na Schwarzovi.

V deváté minutě naopak uspěl Bulíř, jenž potrestal v přesilové hře nedůraz chomutovské obrany ránou do pravého horního rohu.

"Bylo to těžké bezprostředně po prohrách, ale měli jsme dobrý týden s dobrými tréninky, takže jsme se na utkání připravili i psychicky. Chtěli jsme udržet pozitivní atmosféru, aby to nemělo dopad na tým," řekl Bulíř k předešlému střeleckému trápení Bílých Tygrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Liberec

I na začátku druhé části Liberečtí udeřili v přesilovce a na hranici brankoviště se prosadil úplně volný Valský.

"Budu se asi opakovat, ale nesmíme prohrávat rychle 0:2. Kdybychom to dokázali udržet do poloviny zápasu bez gólu, začínáme hrát lépe a lépe. Když se potom dostaneme do tempa, můžeme soupeře znervóznět," uvedl chomutovský obránce Bohumil Jank.

Piráti se dočkali prvního gólu krátce po polovině utkání, když se prosadil díky důrazu před brankou Klhůfek vteřinu po vypršení Jelínkova trestu.

Poté, co domácí nevyužili další početní výhodu, udeřil 45 vteřin před koncem druhé části Bulíř. A opět to bylo v přesilovce.

"Proti Chomutovu se nám podařilo využít přesilovky, čímž jsme vlastně vyhráli celý zápas. V předchozích dvou zápasech jsme měli hodně přesilovek, ale nic jsme pořádně nevymysleli. Trošku se to proházelo, udělaly se nějaké změny a potrénovali jsme," řekl Bulíř.

Na začátku závěrečné části Liberečtí odráželi jenom marné výpady domácích, k čemuž jim pomohly i chomutovské fauly.

Nedisciplinovanost svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky staršího ještě nabídla Bílým Tygrům na 89 vteřin výhodu v pěti proti třem, čehož ale hosté nevyužili.

"Není to nic příjemného. Odehráli jsme tři zápasy a prohráli je o gól nebo o dva. Je to horší než prohrát 0:6. Ale je to pozitivní v tom, že nás nikdo nepřehrává celých šedesát minut a my bychom se nedostali z pásma. Nehrajeme špatně, ale chybí nám malý krůček, abychom zápas překlopili na naši stranu," dodal Jank.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Klhůfek (Štich, V. Růžička ml.) - 9. Bulíř (Lenc), 23. Valský (L. Hudáček, Stříteský), 40. Bulíř (M. Kvapil, Ševc). Rozhodčí: Hradil, Kika - D. Jelínek, Hynek. Vyloučení: 6:6, navíc Skokan (Chomutov) 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 3746.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Jank, Knot, Štich, Trefný, Dietz, J. Mrázek - Klhůfek, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Koblasa - Chlouba, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Liberec: Schwarz - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hudáček, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - Teplý, Lakatoš, J. Vlach - Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Měli jsme slušnou první třetinu, ve které jsme hráli tři nebo čtyři přesilové hry, ve kterých se nám ale nepodařilo dát gól. Soupeř naopak využil tři naše oslabení. Hráči bojovali, makají, ve hře pět na pět se jim nedá moc vytknout. Chybí nám finální nahrávka do gólové šance. My máme bojovnost, Liberec má kvalitu, kterou nás předčil v přesilovkách."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme po dvou ne úplně špatných zápasech extrémně poctivé utkání. Zjednodušili jsme hru, což mělo dobrý vliv na náš výsledek. Myslím, že máme zaslouženě tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články