Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Růžičkova trenérská mise ve bratislavském Slovanu končí předčasně

Další nevydařenou štaci si připsal hokejový trenér Vladimír Růžička. Slavný kouč a bývalá hokejová hvězda podle informací slovenských médií předčasně končí ve Slovanu Bratislava. Tým, který vedl od konce září, je ve slovenské extralize předposlední. 

Vladimír Růžička na střídačce Slovanu Bratilsva
zdroj: TASR/Profimedia

Bývalý vynikající útočník, mistr světa a olympijský vítěz převzal bratislavský klub před více než dvěma měsíci po odvolaném Jánu Pardavém. Výsledky týmu se mu ale nepodařilo zlepšit. Slovan prohrál před reprezentační přestávkou čtyři z posledních pěti zápasů a v ligové tabulce je předposlední, mimo postupové pozice do play-off.

Šedesátiletý Růžička vedl bratislavský tým ve 22 zápasech, ve kterých si Slovan připsal devět výher. Desetinásobný slovenský mistr si tak za jeho působení v tabulce o jedno místo pohoršil. Proto se jej vedení klubu rozhodlo odvolat, o čemž jako první informoval Nový Čas. Nahradit by jej měl Peter Oremus.

Růžička dovedl české hokejové reprezentanty jako trenér k titulům mistrů světa v letech 2005 a 2010. Dvakrát vyhrál extraligu s pražskou Slavií, pak koučoval také Chomutov, prvoligovou Kadaň, Hradec Králové a do loňského října Litvínov, kde s hokejem začínal. Na začátku sezony působil v druholigovém Ústí nad Labem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články