Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Růžička zkompletoval svůj realizační tým, brankáře bude trénovat Prusek

Praha – Realizační tým české hokejové reprezentace je kompletní. Posledním členem, kterého si vybral nový trenér Vladimír Růžička, se stal Martin Prusek, jenž bude mít na starosti brankáře. Složení již schválil výkonný výbor hokejového svazu.

Martin Prusek
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Martin Prusek se k týmu připojí až před zápasy v Havlíčkově Brodu, v současné době je u reprezentační sedmnáctky," řekl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund. V Havlíčkově Brodu bude hrát český tým ve středu 16. dubna a den nato s Norskem.

Reprezentace zahájila přípravu v pražském Edenu už ve středu a první zápasy sehraje ve čtvrtek 10. dubna a o den později v Děčíně proti Dánsku. V realizačním týmu jsou dále generální manažer Slavomír Lener, videokouč Jan Procházka, manažer Martin Loukota, lékař Tomáš Vyskočil, fyzioterapeuti Pavel Kolář a Michal Truc a hospodáři a maséři Zdeněk Šmíd s Petrem Ondráčkem. Těm bude při mistrovství světa v Minsku pomáhat Jaroslav Kugler.

Osmatřicetiletý Prusek trénuje brankáře také v extraligových Vítkovicích. Mistr světa z roku 1999, který během kariéry chytal za Vítkovice, Znojmo, v NHL za Ottawu a Columbus či v Rusku za Petrohrad, Spartak, Moskva a Dinamo Riga, ukončil aktivní kariéru po sezoně 2010/11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články