Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Růžička si užívá inspekční cestu po NHL, hráčům chce ještě dát klid

Chicago – Na vlastní oči sleduje během své cesty po NHL možné české posily pro domácí světový šampionát reprezentační trenér Vladimír Růžička. Zámořskou cestu stihl okořenit návštěvou mistrovství světa hráčů do dvaceti let, ze kterého byl nadšen.

Reprezentační kouč začal svou zámořskou návštěvu na mistrovství světa do dvaceti let, které se českému týmu nepovedlo. "Hráli velice dobré utkání s Ruskem, ale mistrovství jim celkově asi nevyšlo, jak si představovali, protože výsledky neměli tak dobré," vzpomněl Růžička nešťastný konec juniorů.

Atmosféra šampionátu vycházejících hvězd ho ale nadchla. "Byl jsem strašně nadšený, jakou úroveň vůbec mistrovství světa dvacetiletých má," pochvaloval si úroveň hry i celkovou atmosféru.

Růžičkův exkurz po světě jiného hokeje pokračuje i nyní na zápasech NHL. "Je to rozdíl oproti extralize. Byl jsem na dvou zápasech NHL, ještě mě tři nebo čtyři čekají a docela si to užívám." Počítá s tím, že postupně by měl vidět utkání New Jersey, Buffala, Bostonu, Chicaga nebo Dallasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička cestuje po NHL, zhlédl i juniorské mistrovství

Při tom samozřejmě Růžička sleduje české hráče. Na konkrétnější výběr pro mistrovství světa je ale ještě čas. "Jarda Špaček pojede na druhou inspekční cestu začátkem března, takže pak to začneme trochu řešit. Já jsem spíše pro, aby kluci měli klid a soustředili se na svoje výkony," řekl Růžička.

Jednu výjimku však zřejmě udělá. Jaromír Jágr sice po loňském mistrovství oznámil konec reprezentační kariéry, Růžička se ale nevzdává možnosti, že by jeho služeb využil. "Rád bych věděl, jak to s ním vypadá. Jestli platí jeho slovo, nebo o tom bude malinko uvažovat. A pak se podle toho zařídil," oznámil již dříve Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články