Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Růžička s Gernátem zařídili Třinci těsnou výhru v Olomouci, Oceláři už jsou druzí

Třinec uspěl v extralize potřetí za sebou, když na ledě Olomouce zvítězil těsně 2:1. Na branku Gernáta navázal ve druhé třetině kanonýr Martin Růžička, za Kohouty snižoval Klimek. Oceláři se posunuli na druhé místo, Hanáci jsou devátí.

Utkání Olomouc - Třinec
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Odehráli jsme dobrý zápas. Jen škoda neproměněných šancí, které jsme si vytvořili. Třinec v tom byl lepší. Dát jen jeden gól z tolika šancí, je málo," řekl trenér domácích Jan Tomajko.

Třinečtí do utkání vstoupili aktivněji a už v šesté minutě otevřeli skóre. Gernát v útočném pásmu našel Růžičku, ten mu puk vrátil a slovenský obránce z úhlu prostřelil domácího brankáře Mokrého.

Další trefu mohli hosté přidat v přesilovce, osmnáctiletý gólman Hanáků svůj tým podržel. Na druhé straně se do šance dostal Olesz, jeho střela proletěla pouze brankovištěm. Burian sám proti Štěpánkovi zvolil bekhendový blafák, ale neuspěl.

V 15. minutě se domácím podařilo dotlačit puk za Štěpánkova záda, po trenérské výzvě Třince však rozhodčí gól Olesze neuznali.

"Ze střídačky jsem tam viděl píchnutí do betonu, tak jsme to zkusili, protože jsem věřil, že by tam mohlo něco být. Nakonec nám bylo řečeno, že došlo k úderu do masky od jiného hráče," řekl trenér hostů Václav Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

V přesilové hře byl blízko vyrovnání Knotek, nedokázal však trefit odkrytou branku. Olomoučtí hokejisté ve druhé třetině zlepšili hru a dostali soupeře pod tlak, skórovat však nedokázali.

Naopak se prosadili hosté. Gernát při střele od modré čáry zlomil hůl, ale puk se dostal k Vránovi, který jej posunul na Růžičku, a elitní střelec Ocelářů se nemýlil.

Olomouc poté měla několik příležitostí snížit, podařilo se to ale až Klimkovi třináct sekund po skončení přesilové hry ve 42. minutě.

Vyrovnat mohl Tomeček, Štěpánek ale jeho střelu vyrazil. Hanáci ucítili šanci a začali Třinec tlačit. Vyrovnat se jim však nepodařilo ani v závěrečné power-play.

"V dalších zápasech musím uspět. Budeme hrát pozici pro předkolo. Máme za cíl skončit co nejvýše, ať začínáme doma," řekl útočník Lukáš Klimek.

"Chtěli jsme do šestky, ale bohužel jsme v sezoně měli hluchá místa, kdy jsme nebodovali. Jdeme ale dál, teď se musíme zaměřit na zlepšování hry," doplnil jej Rostislav Olesz.

HC Olomouc - Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Klimek (P. Musil, Nahodil) - 6. Gernát (M. Růžička), 28. M. Růžička (P. Vrána, Gernát). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4723.

Olomouc: Mokrý - Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Rutar - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, Kundrátek, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrekorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články