Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Růžička poprvé před MS zúžil kádr, vypadli Linhart či Smoleňák

Basilej – Hned pětice hráčů vypadla z kádru hokejové reprezentace, která se připravuje na mistrovství světa v Minsku. Trenér Vladimír Růžička již nepočítá s obránci Tomášem Linhartem z Třince a Tomášem Kudělkou z Vítkovic a útočníky Radkem Smoleňákem z Chanty-Mansijsku, Jakubem Valským a Tomášem Filippim z Liberce.

"Vyřadit někoho bylo těžké, ale to teď bude pořád stejné. Mužstvo se bude pořád zužovat. Hráči ukázali charakter a vyřadit hráče, jako je Smoleňák, je hodně těžké. Dnes zahrál výborně. V Praze ale už čekají další hráči, se kterými počítáme na mistrovství světa a například jeho post na levé straně bude hodně silný," řekl Růžička v Basileji.

Na někoho černý Petr musel sednout. Myslím si, že například kluci z Liberce ani sami nepočítali s tím, že tady budou tak dlouho," podotkl reprezentační kouč.

V úterý se k týmu opět připojí útočník Tomáš Rolinek a obránce Tomáš Mojžíš, kteří do Švýcarska necestovali. Nově se bude hlásit zatím jediná posila z NHL Jiří Hudler z Calgary a také další útočník Milan Gulaš z Färjestadu s obráncem Petrem Zámorským ze Zlína.

V kádru je i útočník Lukáš Kašpar, který není stoprocentně zdravotně fit - má problémy se šlachami v zápěstí na pravé ruce. "Doktoři ho dávají dohromady, jeho stav se lepší. V dalších zápasech ho chci vidět, protože jeho výkony zatím nebyly takové, jak bych si představoval," uvedl Růžička.

Ve středu český tým odletí do Stockholmu, kde absolvuje generálku na světový šampionát - závěrečný turnaj Euro Hockey Tour. Na Oddset Hockey Games se utká od čtvrtka do neděle se Švédskem, Ruskem a Finskem. Ve Stockholmu by se k týmu měli připojit i hráči ze Lva Praha a Magnitogorsku, kteří hrají finále play-off KHL. "Ve Švédsku tak může být až 35 hráčů, i když finalisté KHL by do zápasů nezasahovali. Chci je ale mít všechny pohromadě," dodal Růžička.

Kádr českých hokejistů v přípravě na MS:

Brankáři: Pavel Francouz (Litvínov), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Petrohrad/KHL),

Obránci: Lukáš Kovář (Vítkovice), Bohumil Jank (Hradec Králové), Jakub Krejčík (Sparta Praha), Vojtěch Mozík (Plzeň), Ondřej Vitásek (Liberec), Petr Zámorský (Zlín), Jan Kolář (Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL), Michal Jordán (Charlotte/AHL),

Útočníci: Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (všichni Pardubice), Jan Buchtele, Tomáš Rolinek (oba Sparta Praha), Martin Růžička (Třinec), Martin Zaťovič (Karlovy Vary), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Lukáš Kašpar (Doněck/KHL), Robert Kousal (Podolsk/KHL), Jakub Petružálek (Kazaň/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Jiří Hudler (Calgary/NHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články