Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Růžička nominoval dva týmy, vrací se i Jágr

Praha - Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička nominoval na přípravný duel na Slovensku a následný turnaj Channel One Cup dva týmy. Obou akcí se zúčastní pouze brankáři Marek Schwarz, Jakub Štěpánek a obránce Angel Krstev. V týmu pro zápas v Košicích je osm nováčků. V hlavním kádru pro třetí díl seriálu Euro Hockey Tour, který Česko začne soubojem s Finskem v Praze, nechybí podle očekávání Jaromír Jágr.

Růžička se podle předpokladů rozhodl sestavit na obě akce různé týmy. Zkušenější výběr v čele s Jágrem se představí na klání EHT, mezinárodně výrazně nezkušenější celek poté odehraje zápas v Košicích, který bude součástí oslav 80. výročí založení hokeje na Slovensku. Obě mužstva budou mít i oddělený sraz. První tým se sejde v Praze v pondělí 14. prosince, druhý o den později.

Do Košic odletí nováčci Lukáš Derner, Martin Lučka, Jiří Drtina, Jan Kolář II., Jakub Černý, Lukáš Kašpar, Tomáš Plíhal a Michal Birner. Další hráči mají poté na kontě jen několik startů za seniorský národní tým. Výjimkou je vedle Krsteva jen útočník Jan Marek, jenž odehrál v reprezentaci 76 zápasů a v minulé sezoně byl nejlepším střelcem mužstva. Opora Magnitogorsku se však momentálně dostává do formy po dlouhé zdravotní pauze.

Ve výběru pro EHT figuruje dvanáct hráčů, kteří odehráli turnaj v Karlových Varech i následnou Karjalu. Poprvé v sezoně obléknou dres národního týmu Jaromír Jágr, Petr Čajánek, Jaroslav Hlinka, Zbyněk Irgl a Filip Novák. Jen šest hráčů poté hraje v české extralize.

První reprezentační tým se sejde v Praze v pondělí 14. prosince, druhý o den později, kdy se již uskuteční zápas Slovensko-Česko v Košicích. Třetí díl EHT zahájí reprezentace ve čtvrtek 17. prosince v pražské O2 Areně proti Finsku, v pátek se poté hráči přesunou do Moskvy, kde se o víkendu utkají se Švédskem a Ruskem.

Nominace:

Přípravné utkání na Slovensku:

Brankáři: Marek Schwarz (Mladá Boleslav), Jakub Štěpánek (Vítkovice), obránci: Lukáš Derner, Jiří Hunkes (oba Liberec), Martin Lučka (Zlín), Josef Hrabal (Třinec), Jiří Drtina (Slavia Praha), Michal Gulaši (Sparta Praha), Jan Kolář II. (Pardubice), Angel Krstev (Nižnij Novgorod/KHL), útočníci: Jakub Černý, František Lukeš (oba Litvínov), Martin Růžička, Lukáš Květoň (oba Třinec), Tomáš Plíhal, Michal Birner (oba TPS Turku/Fin.), Tomáš Kůrka (Slavia Praha), Petr Vampola (Plzeň), Jakub Langhammer (Sparta Praha), Marek Kvapil (Vítkovice), Jan Marek (Magnitogorsk/KHL), Lukáš Kašpar (Oulu/Fin.).

Turnaj Channel One Cup v Moskvě a v Praze:

Brankáři: Marek Schwarz (Mladá Boleslav), Jakub Štěpánek (Vítkovice), obránci: Ondřej Němec (Karlovy Vary), Vladimír Sičák (Vítkovice), Filip Novák (Balašicha/KHL), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Petr Čáslava (Timra/Švéd.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), útočníci: Jiří Novotný, Jan Bulis (oba Mytišči/KHL), Jakub Klepiš, Jaromír Jágr (oba Omsk/KHL), Zbyněk Irgl, Josef Vašíček (oba Jaroslavl/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Petr Hubáček (Vítkovice), Petr Čajánek (Petrohrad/KHL), Jiří Hudler (Dynamo Moskva), Jaroslav Bednář (Nižnij Novgorod/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články