Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Růžička hodlá v lednu vyzvídat u Jágra a přemlouvat Židlického na MS

Praha - Do startu hokejového mistrovství světa v Praze a Ostravě zbývá 143 dní a trenér národního týmu Vladimír Růžička už uvažuje o možných posilách ze zámořské NHL. V případě, že budou k dispozici, má velký zájem zejména o dvojici New Jersey Jaromír Jágr - Marek Židlický. S oběma by si rád osobně promluvil na začátku ledna, kdy bude na inspekční cestě v zámoří.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Nejprve bude sledovat duely juniorského světového šampionátu v Torontu a poté i několik zápasů NHL. "Odlétám 29. prosince, o den později se chystám na český a ruský trénink a poté na zápas. Pak chci vidět i čtvrtfinále. Další program budeme řešit. Měl bych být v New Yorku a odtamtud vyjíždět na zápasy," oznámil Růžička. Počítá s tím, že by měl vidět utkání New Jersey, Buffala, Bostonu, Chicaga nebo Dallasu.

Momentálně ale nepočítá s tím, že by s většinou českých hráčů osobně mluvil. "Chci je vidět, ale nechat je v klidu. Mám v plánu se setkat tak se dvěma," uvedl Růžička. Vyvolenými by měli být Jágr s Židlickým. Hvězdný Jágr sice po letošním MS oznámil konec reprezentační kariéry, Růžička se ale nevzdává možnosti, že by jeho služeb využil. "Rád bych věděl, jak to s ním vypadá. Jestli platí jeho slovo, nebo o tom bude malinko uvažovat. A pak se podle toho zařídil," řekl Růžička.

Velký zájem má i o Židlického, který je momentálně zřejmě nejlepším českým bekem v NHL. Růžička jej chce případně využít zejména v přesilových hrách. "V NHL už tolik obránců nemáme. I proto ho chci přemlouvat. Beka, jako je on, třeba na přesilové hry, zkrátka potřebujeme. Věřím, že pokud bude zdravotně v pořádku, tak týmu pomůže," podotkl Růžička.

Možné posily z NHL si však zatím sepisuje jen sám pro sebe, s asistenty Jaroslavem Špačkem a Ondřejem Weissmannem nic nekonzultuje. "To si nechávám až na leden. Až se vrátím. Vím, že s klukama na to máme stejný názor. Nějaké favority mám, ale nechci to řešit," řekl Růžička, který si zároveň uvědomuje, že základní část NHL není ještě ani v polovině.

V hledáčku Růžičky by se mohl vyskytnout i třiačtyřicetiletý útočník Martin Ručinský. Ten nadchl svými výkony v této sezoně v dresu Litvínova. "Martina sleduju, hraje velice dobře. V zápasech Litvínova, které jsem viděl, vždy patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Zatím bych to nechal hodně otevřené," říká Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články