Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Růžička chce trénovat reprezentaci, pokud dostane nabídku

Praha - Pokud Vladimír Růžička dostane nabídku trénovat hokejovou reprezentaci a pokud jej majitelé Slavie uvolní, trenér ji přijme. Růžička trénoval národní tým již dvakrát, v letech 2004–2005 a 2008–2010, a v každém z těchto dvou období dokázal reprezentaci dovést k titulu mistra světa. Růžička přiznal, že tentokrát by se reprezentaci upsal jen na jednu sezonu do mistrovství světa 2015 v Praze.

"Samozřejmě nabídka národního mužstva je pro mě určitě nejvíc a asi bych šel. Ještě mě musí oslovit hokejový svaz a záleží, co majitelé Slavie," řekl Růžička v rozhovoru pro Hitrádio Orion. Kouč, který dovedl národní tým k titulům na mistrovství světa v letech 2005 a 2010, je podle všeho hlavním kandidátem na uvolněný post po pondělní rezignaci Aloise Hadamczika.

Růžička už trénoval reprezentaci v letech 2004 až 2005 a 2008 až 2010 a v obou případech souběžně se Slavií. Tentokrát má vše být jinak. "Pokud budu dělat národní mužstvo, tak na to chci mít klid. Určitě bych nedělal áčko Slavie. Je to velký rozhodnutí, proto je to tak složitý," řekl Růžička. Všechny své představy ale musí podle svých slov probrat s majiteli Slavie, s kterou loni v srpnu uzavřel novou tříletou smlouvu. 

V této sezoně ale ještě chce klub dovést k co nejlepšímu výsledku. "Zítra mám s majiteli Slavie schůzku a tam to budeme řešit. Uvidíme," řekl Růžička. "Musíme si všichni říct, jak by to mělo být, a pak můžeme dělat další nějaké kroky. Se Slavií je teď před námi strašně důležitých pět zápasů. A hoří to i s reprezentací, mistrovství je za dva měsíce," dodal Růžička, jehož tým bojuje v závěru základní části extraligy o play-off. Momentálně je Slavia desátá.

Smlouvu jen na rok

Růžička uvedl, že by přijal smlouvu zatím jen na jednu sezonu do domácího mistrovství světa v Praze a Ostravě v roce 2015. "Pokud podepíšu, tak na sezonu. Pak se řekne, jestli je to dobrý, nebo špatný. Myslím, že je plno dalších trenérů, kteří mohou trénovat reprezentaci. Problém je, že všichni jsou obsazení a je složitý je uvolňovat," uvedl.

Vladimír Růžička: "Myslím, že máme hodně dobrých trenérů a je taky čas na to, aby to nebylo jen o dvou lidech. (…) Není to daný, že tam vleze Růžička a najednou to půjde. Můžu být bez medaile a pro náš hokej je to zkrátka neúspěch. Když k tomu jdete, tak tlak vždycky je. Když jdou jiní sportovci do boje o medaili, tak je vidět, že jsou takoví i uvolněnější. U hokeje národ medaili čeká." 

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička se možná vrátí k reprezentaci

Padesátiletý olympijský vítěz z Nagana nechtěl prozrazovat, zda už jednal s vedením svazu o svém možném angažmá. "Nechci to zatím moc řešit. Je pro nás teď další důležité utkání (v Plzni) a řeším Slavii. Vím zase z druhé strany, že není moc dlouho na co čekat. Je co nevidět mistrovství světa. Podstatná je pro mě schůzka s vedením (klubu), řekneme si, co a jak."

Hadamczik odstoupil pět dnů po vyřazení českého týmu ve čtvrtfinále olympijských her v Soči, kde skončili jeho svěřenci šestí. Český svaz ledního hokeje bude řešit otázku jeho nástupce na středečním zasedání výkonného výboru v Praze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články