Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rusy dovedl k vítězství nad Švédy autor hattricku Kaprizov

Göteborg (Švédsko) – Sborná si připsala po úvodní výhře nad Finskem také skalp domácích Tre Kronor po triumfu 4:2. O druhé vítězství na turnaji se zasloužil zejména ruský talent Kirill Kaprizov, který zaznamenal hattrick. Švédové v utkání dvakrát srovnali, ale pokaždé obdrželi od sborné rychlou odpověď. Rusko se utká o titul na Švédských hokejových hrách s českou reprezentací.

Z duelu bylo odehráno pouhých 48 sekund a skončil pro Händemarka se Světlakovem. Domácí útočník dohrál kvůli svému zákroku, za který mu sudí udělili trest na pět minut a do konce utkání, jeho ruský protějšek následkem faulu.

Sborná si sice vypracovala v dlouhé početní výhodě sérii příležitostí, domácího gólmana Lindbäcka zachraňovala i branková konstrukce, ale stav se neměnil. Ve dvou klasických přesilovkách pak neuspěli ani Švédové. V 15. minutě otevřel v přesilovce Rusů svůj střelecký účet Kaprizov. Fantenberg odpověděl, jenže záhy po rozehrání ujel domácím Karpov a vrátil sborné vedení.

Na začátku druhého dějství měli šance Thuresson, Bergström a Gynge. Lindbäck na druhé straně vychytal Kručinina. Švédsko pak nevyužilo půlminutovou přesilovku pět na tři, ale v té klasické se následně prosadil k radosti poprvé zaplněné haly Bergström. Uběhlo ale jen 38 sekund a Rusko znovu vedlo zásluhou Kaprizova.

Sorokin se měl co ohánět na začátku třetí třetiny, kdy se v dobrých příležitostech ocitli Bergström a dorážející Gynge, ale Rusové drželi těsné vedení. A ještě ho zvýraznili ve 48. minutě, když využili přesilovku pět na tři a Kaprizov zkompletoval hattrick. Švédsko se ještě zkoušelo vrátit do zápasu, ale nepovedlo se mu to ani v dlouhé power play.

Švédské hokejové hry v Göteborgu, součást Euro Hockey Tour:

Švédsko - Rusko 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Fantenberg (Bergström, Gynge), 39. Bergström (Fantenberg, Klingberg) - 15. Kaprizov (Golyšev), 17. Karpov (Musin, Rykov), 40. Kaprizov (Golyšev), 48. Kaprizov (Tkačov, Bereglazov). Vyloučení: 5:8, navíc Händemark (Švédsko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 10 347.

Švédsko: Lindbäck - Fantenberg, Tömmernes, Nygren, Borgman, Rosén, Holm, Aho - Thuresson, Ryno, Eriksson Ek - Gynge, Zackrisson, Bergström - Everberg, J. Lundqvist, Klingberg - Brodin, Händemark, Lundh. Trenér: Rikard Grönborg.

Rusko: Sorokin - Ljubuškin, Bereglazov, Musin, Jarullin, Arzamascev, Rykov, Osipov - Kaprizov, Tkačov, Golyšev - Sannikov, Šalunov, Šumakov - Mamin, Svetlakov, Kručinin - Karpov, Prochorkin, A. Fjodorov - Okulov. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články