Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ruští hokejisté si po roce opět zahrají o titul

Bern - Hokejisté Ruska se stali prvními finalisty mistrovství světa ve Švýcarsku. Obhájci titulu dnes v semifinále porazili USA 3:2. Jejich soupeř v boji o zlato vzejde z večerního duelu mezi Kanadou a Švédskem. Vítězný gól dal po dvou vyrovnaných třetinách až v úvodu předposlední minuty šťastnou tečí útočník Konstantin Gorovikov. Informace najdete také na serveru mshokej.cz.

První dvacetiminutovka příliš zajímavých momentů nepřinesla. Američané pozorně bránili a favorizovaní Rusové jen těžko hledali cestu k jejich brance, v níž stál pozorný gólman Esche, hrdina čtvrtfinále proti Finsku.

Druhá část hry byla na události bohatší. Ve 24. minutě nabídl Aťjušov obrovskou chybou šanci Brownovi, který tváří v tvář Bryzgalovovi nezaváhal a prostřelil ho mezi betony. Poněkud bezradného favorita postavil na nohy Kovalčuk. Ve 32. minutě vyhrál Zinovjev vhazování, předložil mu puk a kanonýr Atlanty rychlým švihem vyrovnal.

O tři minuty později si to Kovalčuk namířil do útočného pásma mezi tři soupeře, kotouč po jeho střele trefil rameno projíždějícího Frolova a skončil za zády bezmocného Escheho. Na konci 36. minuty musel za filmování na trestnou lavici Těreščenko, jenž byl teprve druhým vyloučeným hráčem v utkání, a Američané se dostali do náporu.

Blake sice nejprve ani na tři pokusy neprocedil puk za Bryzgalova, ale osm vteřin po skončení trestu vyrovnal pohotově Okposo po výtečné křížné Hainseyho přihrávce. I po druhé třetině tak byl stav vyrovnaný.

Zápas vyvrcholil v samém závěru. V polovině 57. minuty musel na trestnou lavici za hákování Oshie, Rusové uzamkli Američany v jejich pásmu a necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se dočkali vítězné branky. Z kruhu pro vhazování vypálil Radulov, puk trefil do nohy Gorovikova a Esche nestihl na změnu směru zareagovat. Více než minutu před koncem sáhli Američané k power-play, tři vteřiny před vypršením hrací doby měl obrovskou šanci vyrovnat O'Sullivan, ale minul.

Rusko - USA 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Kovalčuk (Zinovjev), 35. Frolov (Kovalčuk), 59. Gorovikov (Radulov, I. Nikulin) - 24. Brown, 39. Okposo (Hainsey, Liles). Rozhodčí: Reiber (Švýc.), Vinnerborg - Sabelström (oba Švéd.), Wirth (Švýc.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 11 057.

Sestavy:
Rusko: Bryzgalov - I. Nikulin, Proškin, Višněvskij, Tverdovskij, Kalinin, Aťjušov, Kornějev, Grebeškov - Morozov, Těreščenko, Kovalčuk - Pěrežogin, Zinovjev, Frolov - Radulov, Gorovikov, Saprykin - Mozjakin, Kurjanov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

USA: Esche - Hainsey, Suter, Johnson, Liles, Ballard, Niskanen, Bogosian - O'Sullivan, Brown, Blake - Okposo, Backes, Oshie - Pavelski, Higgins, Shannon - Stafford, Stempniak, C. Wilson - Foligno. Trenér: Ron Wilson.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články