Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rusové zbrojí na MS. Posílí je hvězdná trojice Kučerov, Malkin, Kovalčuk

Sborná opět nabídne ofenzivu nabitou hvězdnými jmény na mistrovství světa v Bratislavě. Trenér Ilja Vorobjov se může těšit na letošního držitele Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL Nikitu Kučerova z Tampy Bay, další ofenzivní eso Jevgenije Malkina z Pittsburghu i Ilju Kovalčuka z Los Angeles.

Hvězdný forvard Nikita Kučerov v ruské reprezentaci
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Dalšími potvrzenými akvizicemi pro sbornou jsou útočník Arťom Anisimov z Chicaga a obránce Michail Sergačov s brankářem Andrejem Vasilevským z Tampy Bay.

Viceprezident Ruské hokejové federace Roman Rotenberg potvrdil jejich účast. Kovalčuk se připojí k týmu už v pondělí, Kučerov, Malkin, Sergačov a Anisimov za týden v sobotu a Vasilevskij ještě o den později.

Pětadvacetiletý Kučerov ovládl produktivitu základní části NHL se 128 body za 41 branek a 87 asistencí z 82 zápasů. Bylo to nejvíce od sezony 1995/96, kdy produktivitě kraloval Mario Lemieux z Pittsburghu se 161 body (69+92) ze 70 utkání a na druhém místě měl tehdy jeho spoluhráč Jaromír Jágr 149 bodů (62+87) z 82 duelů. Ve třech duelech neúspěšné série prvního kola s Columbusem zaznamenal Kučerov jen dvě asistence.

Kučerov dosud reprezentoval Rusko jen na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu a na mistrovství světa před dvěma roky ve Francii a Německu, kde získal bronz.

Dvaatřicetiletý trojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem Malkin reprezentoval naposledy na Světovém poháru v Torontu. Na mistrovství světa bude dvojnásobný světový šampion z let 2012 a 2014 startovat poprvé od roku 2015, kdy v Praze a Ostravě získal stříbro.

O čtyři roky starší Kovalčuk, který se před touto sezonou po pěti letech v Petrohradu vrátil do NHL, byl u triumfu na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Tam navázal na zlaté medaile z MS v letech 2008 a 2009. Vasilevskij i Anisimov jsou mistry světa z roku 2014 a dvacetiletého Sergačova čeká v reprezentaci premiéra.

Sborná bude v pondělí 13. května třetím soupeřem českého týmu v základní skupině B v Bratislavě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články