Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Rusové ve velmi pohledném zápase vyhráli nad Švédskem 6:3

Helsinky – Po jasné výhře nad českým výběrem se druhý zápas Švédům na turnaji Karjala příliš nevyvedl. Ve velmi kvalitním utkání Rusy dvakrát dotáhli, postupně však jejich výkon na sbornou přestal stačit. Rusové předvedli velký tlak zejména ve třetí třetině a zaslouženě vyhráli 6:3. Od 15:30 pak na programu ČT sport a našem webu živě sledujte utkání Česko - Finsko.

Rusové se hned v úvodu ubránili při Kovalčukově vyloučení a v polovině první třetiny se dostali do vedení. Apalkov se dostal k dorážce v době, kdy byl gólman Karlsson po předchozím zákroku mimo brankoviště, a trefil se mezi nohy zaskakujícího Roséna. Zvýšit mohl po Omarkově chybě Dadonov, na druhé straně trefil v 18. minutě Danielsson tyč.

Po 111 vteřinách druhé části vyrovnal Omark, který se dostal před Košečkina a zaskočil jej fintou se zakončením s hokejkou mezi nohama, jaké předloni v NHL použil Tomáš Hertl. V 29. minutě v přesilovce trefil tyč Jakovlev a těsně po skončení početní výhody už z mezikruží skóroval Mozjakin. Švédové sice vzápětí po Engqvistově teči znovu srovnali, ale ve 39. minutě sborné vrátil vedení Prochorkin, který se při úniku prosadil bekhendem, přestože ho tísnil Gustafsson.

Za 54 vteřin proměnil únik Šipačov. Ve 44. minutě po ideální přihrávce Franssona snížil do prázdné branky Rosén, za tři minuty ale vrátil sborné po Mozjakinově akci dvoubrankový náskok Šipačov. Další gól mohl přidat po úniku Karlsson a výsledek dovršil 69 sekund před koncem při power play do prázdné branky ruský kapitán Kovalčuk.

Rusko - Švédsko 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Apalkov (Gusev, Kartajev), 29. Mozjakin (Šipačov), 39. Prochorkin (Zaripov), 40. Šipačov (Dadonov), 47. Šipačov (Mozjakin, Dadonov), 59. Kovalčuk (Apalkov) - 22. Omark (Axelsson, S. Kronwall), 31. Danielsson (Ahnelöv, Omark), 44. Rosén (Fransson). Rozhodčí: Fonselius, Kaukokari - Neva, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4377.

Rusko: Košečkin - Zajcev, Kiselevič, Čudinov, Antipin, Višněvskij, Denisov, Jakovlev, Pašnin - Andronov, Prochorkin, Kovalčuk - Dadonov, Šipačov, Mozjakin - Zaripov, Cvetkov, Širokov - Apalkov, Kartajev, Gusev. Trenér: Oleg Znarok.

Švédsko: H. Karlsson - Nygren, Gustafsson, Ahnelöv, Fransson, Junland, Rahimi, S. Kronwall, Hersley - Johansson, Lundqvist, Axelsson - Lundberg, Ericsson, Sörensen - Gynge, Rosén, Ullström - Danielsson, Engqvist, Omark. Trenéři: Pär Marts.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články