Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rusové udolali Finy až po nájezdech

Petrohrad - Hokejisté Ruska porazili na úvod Oddset Hockey Games v Petrohradu Finsko 4:3 po samostatných nájezdech. Sborná nejdříve otočila nepříznivý stav 0:2, ale dovršeným hattrickem zařídil nastavení Juhamatti Aaltonen. V rozstřelu zařídil domácím výhru Viktor Tichonov. Rusové zvýšili svůj náskok v čele Euro Hockey Tour na šest bodů před druhým Finskem a třetím Českem, které ve čtvrtek v Malmö čeká souboj s domácím Švédskem.

Finové se hned v úvodu ubránili při Niskalově trestu a v sedmé minutě se ujali vedení díky trefě Aaltonena. Ten v polovině úvodní části nevyužil další možnost, ale v 16. minutě už při vyloučení Denisova tečovaným nahozením upravil na 2:0.

V druhém dějství nejdříve zasáhl při Kuzněcovově šanci gólman Engren, ale v 25. minutě už snížil ránou od modré čáry Bělov. Vzápětí v přesilovce Finů neuspěl sám před Košečkinem Salminen. Ve 34. minutě pomohla domácím tyč po Niskalově střele. Šanci Ruska na vyrovnání v přesilovce promarnil Kuzněcov.

Ve třetí třetině měl nejdříve možnost Kazionov. Ve 46. minutě vyrovnal Perežogin, který zpoza brankové čáry dostal puk do branky o záda finského gólmana. V 50. minutě vyrovnal po Radulovově akci Šipačov. Prodloužení zařídil v oslabení v power play 36 sekund před koncem Aaltonen. V prodloužení gól nepadl a v nájezdech rozhodl ve třetí sérii Tichonov.

Rusko - Finsko 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Bělov (Šipačov), 46. Pěrežogin, 50. Šipačov (A. Radulov, Mozjakin), rozhodující sam. nájezd Tichonov - 7. Aaltonen (Osala), 16. Aaltonen (Niskala), 50. Aaltonen. Rozhodčí: Fraňo, Hodek (oba ČR) - Ivanov, Nestěrov (oba Rus.). Vyloučení: 6:5, navíc A. Radulov (Rus.) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 12 500.

Rusko: Košečkin - Birjukov, Nikulin, Bělov, Čudinov, Denisov, Rylov - Šipačov, A. Radulov, Mozjakin - Popov, Pěrežogin, Varnakov - Tichonov, Kuzněcov, Plotnikov - Kazionov, Ketov, Širokov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Finsko: Engren - Mäenpää, Hietanen, Niskala, Lajunen, Väänänen, Kousa, Kukkonen, Ohtamaa - Salminen, I. Filppula, Haataja - Osala, Hytönen, Aaltonen - Kiiskinen, Koskiranta, Anttila - Savinainen, Lahti, Kuusela. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články