Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rusové porazili v Liberci Švédy 6:3

Liberec - Ruští hokejisté zakončili své vystoupení na Českých hokejových hrách vítězstvím nad Švédskem 6:3. Dvěma brankami a stejným počtem k výhře přispěl Alexandr Radulov. O tom, jak celkový vítěz Euro Hockey Tour v Liberci dopadne, dnes rozhodne závěrečný zápas české reprezentace s Finskem. Zatímco domácí výběr již nemůže na turnajový triumf dosáhnout, soupeři stačí k prvenství jakákoliv výhra.

Rusové začali velmi svižně. Už po 72 vteřinách si nabruslil mezi kruhy pro vhazování Radulov a propálil gólmana Liva. Ve 13. minutě mohl vyrovnat Weinhandl, když si dokázal sklepnout Zinovjevovu riskantní přihrávku vzduchem napříč obranným pásmem, ale po dobře provedeném blafáku ho parádně vychytal Jerjomenko. Na začátku 18. minuty zvýšil na 2:0 Saprykin. Poté byl sám před Livem ještě Ščastlivyj, ale švédského gólmana překonat nedokázal.

Ve druhém dějství se všechny důležité momenty odehrály až ve druhé desetiminutovce. Ve 34. minutě sice Jerjomenko vychytal znovu Weinhandla, ale vzápětí se mohl pouze bezmocně ohlédnout za bombou Perssona z kruhu pro vhazování. Krátce nato vrátil Rusům dvoubrankový náskok Zinovjev, jenž byl na konci krásné souhry v přesilovce, kterou Rusové využili již za 12 vteřin. Necelou půlminutu před druhou přestávkou zacílil přesně znovu Saprykin a bylo to 4:1.

Do třetí třetiny nastoupili Rusové o něco vlažněji a ve 46. minutě je za to potrestal parádní ranou opět Persson. Vzápětí měl šanci přidat třetí gól Seveřanů Martensson, který měl před sebou po pěkné kombinaci téměř prázdnou branku, ale Těreščenko celou situaci vyřešil hákováním a musel na trestnou lavici. Tam ho po chvilce následoval další hříšník Tverdovskij a Švédové měli k dispozici 81 vteřin přesilovky pět na tři. Ve chvíli, kdy už bylo Rusko ve čtyřech, vypálil nechytatelně Akerman, puk se odrazil od konstrukce branky, ale hrálo se dál.

Jak se však ukázalo, hra plynula bez přerušení dvě minuty zcela zbytečně. Přestože sudí původně po Akermanově bombě rozpažili, po konzultaci s videorozhodčím gól uznali a museli odehraný čas vrátit zpět. V 54. minutě si vzal opět slovo Radulov. Zbavil se bránce, vybruslil si do střelecké pozice a propálil Liva mezi betony. Definitivní pojistku pak přidal na začátku 57. minuty Mozjakin.

Rusko - Švédsko 6:3 (2:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Radulov (Saprykin, Gorovikov), 19. Saprykin (Radulov), 36. Zinovjev (Sušinskij, Mozjakin), 40. Saprykin (Radulov, Gorovikov), 54. Radulov, 57. Mozjakin (Aťjušov) - 34. Persson (Akerman, Nilson), 46. Persson (Berglund, Nilson), 49. Akerman (Omark, Harju). Rozhodčí: Husička, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan (všichni ČR). Vyloučení: 11:8, navíc Proškin a Tverdovskij (oba Rusko) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1144.

Sestavy:
Rusko: Jerjomenko - Tverdovskij, Kornějev, Kondratěv, Gončarov, Aťjušov, Zubarev, Kuljaš, Proškin - Sušinskij, Zinovjev, Mozjakin - Radulov, Gorovikov, Saprykin - Makarov, Ščastlivyj, Dadonov - Pěrežogin, Těreščenko, Rybin. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Švédsko: Liv - M. Johansson, Gunnarsson, R. Jonsson, Hedman, Akerman, L. Jonsson, K. Jönsson - Weinhandl, Martensson, Thörnberg - Nilson, Persson, Berglund - Zackrisson, Harju, Omark - Widing, Andersson, M. Tjärnqvist. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články