Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rusové na úvod domácího Channel One Cupu nezvládli zápas se Švédy

Moskva – Vstup do domácího turnaje v seriálu Euro Hockey Tour ruské reprezentaci nevyšel. Sborná na úvod Channel One Cupu podlehla Švédsku 1:3, když se sice ujala vedení, Tre Konor ale otočili gólem minutu před koncem zásluhou obránce Bertilssona.

Radující se Švédové
zdroj: ITAR-TASS autor: Artyom Korotayev

Sborná s několika zvučnými jmény v sestavě včetně útočníků Dacjuka s Kovalčukem přitom vstoupila do utkání dobře. Když byl vyloučen první hříšník duelu Klingberg, vrátil ho z trestné lavice předčasně do hry Gavrikov, zapomenutý před Fasthovým brankovištěm. Ještě do první přestávky byl blízko druhé trefě Plotnikov po nabídce od Kovalčuka, ale nedal.

V 25. minutě se zaskvěli oba gólmani, přičemž Sorokin čelil čím dál větší útočné aktivitě Švédů. Omark, Nygren a Thuresson sice ještě nedokázali najít cestu k vyrovnání, ale Lindblom v závěrečných fázích druhého dějství vybojoval puk, snažil se najít některého ze spoluhráčů, ale místo toho trefil do brusle bránícího Tkačova a kotouč proplul skulinkou mezi Sorokinovými betony za brankovou čáru.

Je nám líto, video expirovalo.
Rusko prohrálo na úvod Channel One Cupu se Švédskem

Favorizovaní Rusové měli v 45. minutě při vlastním oslabení štěstí, že Önerud ani na dva pokusy nedokázal překonat Sorokina. V polovině třetí části pak ubránili další početní výhodu Švédů.

Přesto Seveřané nakonec dokázali strhnout všechny tři body na svou stranu. Omark od zadního hrazení našel najetého Bertilssona a ten zblízka nedal Sorokinovi šanci. Po chybě Tělegina při power play Rusů pak ještě zpečetil výhru Švédska střelou do prázdné branky Thuresson.

Rusko - Švédsko 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Gavrikov (Šumakov) - 38. Lindblom, 59. Bertilsson (Omark), 60. Thuresson. Rozhodčí: Brännare, Rantala (oba Fin.) - Šalagin, Šišlo (oba Rus.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 11 670.

Rusko: Sorokin - Antipin, Bělov, Bereglazov, Gavrikov, Kiselevič, Osipov, Ožiganov, Jakovlev - Barabanov, Dacjuk, Kovalčuk - Kugryšev, Ničuškin, Plotnikov - Svetlakov, Šalunov, Tělegin - Tkačov, Šumakov. Trenér: Oleg Znarok.
Švédsko: Fasth - Aho, Bertilsson, Borgman, Gustafsson, Johansson, Nygren, Rundblad - Bergström, Brodin, Händemark - Klingberg, Lindblom, Norman - Omark, Önerud, Ryno - Thuresson, Westerholm, Zackrisson. Trenér: Rikard Grönborg. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články