Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rusku nepomohl ani Ovečkin, s Finskem prohrálo i počtvrté v ročníku EHT

Helsinky – Černá série hokejistů Ruska v zápasech proti Finsku v rámci Euro Hockey Tour pokračuje. Sborná ji neprolomila ani v úvodním zápase na Švédských hrách a v Helsinkách s domácím výběrem prohrála počtvrté v aktuálním ročníku, tentokrát 1:2.

Utkání Finsko - Rusko
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Jussi Nukari

Souboj nejlepších týmů seriálu skončil potřetí za sebou rozdílem jediné branky, pouze v srpnu na Českých hrách v Pardubicích vyhráli Finové 2:0.

Přes jedenáct tisíc diváků v Hartwall Areně poprvé rozjásal v sedmé minutě Komarov, který po Kontiolově přihrávce otevřel skóre tvrdou ranou od modré čáry a využil přesilovou hru po vyloučení Kuzněcova. Pak měli v první části dvě početní výhody Rusové, ale žádnou nevyužili.

V přesilovce neuspěl ani kanonýr Ovečkin, který měl velkou šanci v 32. minutě. Útočník Washingtonu nedal v reprezentaci gól už 418 minut. Naposledy skóroval v úvodním utkání olympijského turnaje v Soči proti Slovinsku. Brzy nato to mohlo jeho tým mrzet. Kutuzov byl vyloučen za držení a za necelou minutu ho vrátil do hry Kontiola, jenž zakončil parádní kombinaci Finů do odkryté branky. Chudobin už nestačil proti jeho střele zasáhnout.

Ruský gólman podržel své mužstvo v 53. minutě, kdy se vrátil na led z trestné lavice Pokka a hned se dostal do úniku. Sborná sice v zápase přestřílela svého soupeře 31:16, ale prosadil se až v čase 58:43 Kuljomin z levého kruhu po Ovečkinově přihrávce.

"V zásadě se mi nás výkon líbil, měli jsme spoustu šancí, ale zradila nás produktivita. Dostali jsme dva góly v přesilovce, sami dali jeden. Ve hře pět na pět jsme ale v druhé a třetí třetině dominovali," prohlásil ruský kouč Oleg Znarok. "Hoši ukázali srdce, za stavu 0:2 bojovali až do konce. Myslím, že se nám ještě nepovedlo obnovit síly. Je to škoda, moc jsem si přál vyhrát," dodal.

Jeho protějšek Erkka Westerlund byl spokojen s hrou svého týmu v obraně, k ofenzivě měl výhrady. "Mohlo to být lepší, máme na čem pracovat," uvedl. Finové, kteří už mají jisté vítězství v Euro Hockey Tour, se v sobotu již ve Stockholmu utkají se Švédskem. Rusové se střetnou s českým týmem.

Finsko - Rusko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Komarov (Hietanen, Mantylä), 37. Kontiola (Hietanen, Lehterä) - 59. Kuljomin (Ovečkin). Rozhodčí: Hodek, Pešina (oba ČR) - Suominen, Puolakka (oba Fin.). Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 11 675.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články