Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ruskou sbornou povede Znaroks

Moskva - Novým trenérem ruské hokejové reprezentace se stal podle očekávání Olegs Znaroks. Jako nástupce Zinetuly Biljaletdinova, který skončil po čtvrtfinálovém vyřazení na domácích olympijských hrách v Soči, bude oficiálně představen 28. března.

Olegs Znaroks
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Bývalý lotyšský reprezentant a kouč Znaroks, který má také německý pas, v minulých dvou sezonách ovládl s Dynamem Moskva play-off KHL a získal Gagarinův pohár. V tomto ročníku skončilo Dynamo ve čtvrtfinále Západní konference, kde v sedmi zápasech podlehlo Jaroslavli.

S ruským svazem by měl Znaroks podepsat čtyřletý kontrakt a navázat na spolupráci s šéfem Dynama Andrejem Šafronovem, který na pozici generálního manažera národního týmu nahradí Alexeje Kasatonova.

Biljaletdinov, jenž převzal národní mužstvo v roce 2011 a v dalším roce s ním vybojoval titul mistrů světa, skončil na začátku března. Domácí tým pod jeho vedením na olympiádě porazil ve skupině v základní hrací době jen Slovinsko, po osmifinálové výhře nad Norskem pak selhal a ve čtvrtfinále podlehl 1:3 pozdějším bronzovým medailistům z Finska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články