Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rusko získalo na MS první body a porve se s Českem o play-off

Buffalo/Lewiston (USA) - Hokejisté Ruska si díky výhře nad outsiderem Norskem 8:2 připsali první body na mistrovství světa hráčů do dvaceti let a ve skupině B budou bojovat v přímém souboji o postup do čtvrtfinále s Českou republikou. Duel začne na Nový rok v 1:00 SEČ a vítěz si zahraje play-off, zatímco poraženého čeká boj ve skupině o udržení. Přímý přenos utkání vysílá ČT4.

Rusové po porážkách s Kanadou a Švédskem rozhodli zápas s nováčkem elitní kategorie až v závěrečné třetině, kterou vyhráli 5:0. Do té doby s nimi drželi Norové krok. Sborná v úvodní třetině dvakrát ztratila vedení, když na trefy Nikity Dvurečevského a Danila Sobčenka dokázali odpovědět Nicholas Weberg a v přesilovce Jonas Oppoyen.

Domácí Spojené státy americké se díky výhře nad Německem 4:0 posunuly do čela skupiny A s osmi body, o bod před Finsko. Na první místo a přímý postup do semifinále má stále naději i třetí Švýcarsko, které hraje právě s USA poslední zápas ve skupině, Finy čekají Slováci.

Slováci budou hrát o udržení

Hokejisté Slovenska podlehli Švýcarsku 4:6 a stejně jako před rokem budou bojovat ve skupině o udržení. Tým trenéra Štefana Mikeše sice dokázal ze stavu 2:4 v závěrečné třetině vyrovnat, ale v 55. minutě rozhodl Samuel Walser. Švýcaři, kteří před dvěma lety hráli v divizi I, nebudou opět chybět v play-off a mohou se snažit zaútočit stejně jako v Saskatoonu na semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články