Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rusko výhralo ve Švédsku i druhý zápas, domácí porazili 4:1

Malmö – Ruští hokejisté opět potvrdili, kdo přijel na Švédské hry v největší formě. Po úvodní výhře nad Finskem, které porazili po prodloužení 4:3, dnes přehráli i domácí Švédy, nad nimiž vyhráli jednoznačně 4:1 a s pěti body jsou v čele třetího podniku Euro Hockey Tour a celkově vedou i celý seriál.

Domácí reprezentace byla od úvodní minuty hodně aktivní a švédští hráči se neustále tlačili před ruského brankáře Košečkina. I přes narůstající počet střel se jim ale nepodařilo dostat se do vedení.

Jako první se naopak prosadili Rusové. Nikulin využil faktu, že gólman Gustafsson po závaru na brankovišti ležel na ledě a nemohl chytat. Finští rozhodčí ale gól obránce sborné uznali s vysvětlením, že situaci v brankovišti zavinil jeden ze švédských hráčů.

Ještě v první třetině se ale domácím podařilo vyrovnat, když v přesilové hře překonal Košečkina Söderberg. Hned na začátku druhé části a také v početní výhodě ale vrátil Rusy do vedení Mozjakin. Navíc ve 26. minutě Kuzněcov překonal Erikssona, který ještě v první části vystřídal otřeseného a zřejmě i zraněného Gustafssona.

Švédové hráli lépe než ve čtvrtek proti českému týmu, ale zdramatizovat zápas se jim nepodařilo ani v početních výhodách. Naopak v 47. minutě počtvrté inkasovali po tečované střele obránce Birjukova od modré čáry. Domácí na turnaji nezískali ještě ani bod a jako jediní jsou bez šance akci vyhrát.

Švédské hokejové hry:

Švédsko - Rusko 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Söderberg (Hjalmarsson) - 15. Nikulin (Birjukov, A. Radulov), 22. Mozjakin (A. Radulov, Šipačov), 26. Kuzněcov (Tichonov), 47. Kazionov (Birjukov, Plotnikov). Rozhodčí: Levonen, Kaukokari (oba Fin.) - Ulriksson, Haster (oba Švéd.). Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 8 290.

Sestavy:
Švédsko: Gustafsson (17. Eriksson) - Burström, Viklund, Bäckman, Fransson, Skogs, Nygren, Fernholm - Arlbrandt, Söderberg, Hjalmarsson - Pettersson, Lundqvist, Persson - Ericsson, Lindberg, Andersson - Fasth, Rasmussen, Aslund. Trenér: Par Marts.

Rusko: Košečkin - Nikulin, Birjukov, Bělov, Medveděv, Denisov, Čudinov, Rylov - A. Radulov, Šipačov, Mozjakin - Pěrežogin, Popov, Širokov - Kuzněcov, Tichonov, Varnakov - Kokarev, Kazionov, Plotnikov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články