Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rusko si na úvod Channel One Cupu poradilo s Finskem

Soči - Ruští hokejisté zdolali v úvodním zápase turnaje Channel One Cup v Soči Finsko 2:0 a oplatili mu tak porážku z první akce seriálu Euro Hockey Tour. O vítězství sborné se zasloužili brankami obránce Jevgenij Medvěděv a při závěrečné power play soupeře Sergej Plotnikov.

Radující se ruští hokejisté
zdroj: ITAR-TASS autor: Artyom Korotayev

Do první šance duelu, který řídila dvojice českých hlavních rozhodčích Pešina, Fraňo, se dostal Plotnikov. Otevřít skóre se mu ale nepodařilo stejně jako později z brejku Kokarevovi. Bezbrankový stav se změnil až 56 sekund před koncem první třetiny, kdy se v přesilové hře trefil Medvěděv.

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky mohl v oslabení vyrovnat Wirtanen, Jerjomenka však z rychlého protiútoku nedokázal překonat. Oba gólmani měli přibližně stejný počet zákroků, složitější situace však musel řešit Engren, který v minulé sezoně působil ve Lvu Praha. Poradil si však s příležitostmi Zaripova i Kalinina. Další šanci vyrovnat měl Lepistö, ani on ale na Jerjomenka nevyzrál.

Rusko tak zápas v dějišti letošních olympijských her dovedlo do vítězného konce, při závěrečné power play Finů navíc pojistil tříbodový zisk domácího výběru útočník Plotnikov.

Rusko - Finsko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Medvěděv (Zaripov), 60. Plotnikov (Kovalčuk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo (oba ČR) - Sadovnikov, Zacharenkov (oba Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 12 000.

Rusko: Jerjomenko - Bělov, Čudinov, Kutuzov, Medveděv, Zajcev, Děnisov, Zubarev, Jakovlev - Plotnikov, Šipačov, Kovalčuk - Zaripov, Burmistrov, Mozjakin - Paršin, Zubov, Grigorenko - Kalinin, Averin, Kokarev - Karpov. Trenér: Oleg Znarok.
Finsko: Engren - Hietanen, Lepistö, Salmela, Lindell, Mäenpää, Jalasvaara, Kukkonen, Kivistö - Salminen, Immonen, Leino - Pesonen, Filppula, Osala - Jormakka, Koskiranta, Enlund - Wärn, Wirtanen, Petrell - Donskoi. Trenér: Kari Jalonen. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články