Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rusko si na Karjale poradilo se Švédskem

Helsinky - Hokejisté Ruska porazili na turnaji Karjala Švédsko 5:2 a připsali si druhou výhru v Euro Hockey Tour. Dvěma góly se na porážce úřadujících světových šampionů podílel útočník Enver Lisin.

Sbornou po předchozí prohře s Finy nasměroval k tříbodovému zisku již ve druhé minutě Panarin, který vybruslil zpoza branky a překonal Rautia. Seveřané sice ve čtvrtek jasně přehráli český tým, ale na Rusy dnes v Helsinkách nestačili. Ještě v první třetině zvýšil na 2:0 po přečíslení Lisin a na začátku druhé třetiny přidal třetí gól Ruska Averin.

Švédům se poté sice podařilo v přesilové hře snížit, ale žádné drama se nekonalo. Sborná v početní výhodě získala tříbrankové vedení rychle zpět. V poslední třetině se změnilo skóre ještě dvakrát. Nejprve se z brejku podruhé v zápase prosadil Lisin a sekundu před koncem upravil stav na konečných 2:5 z pohledu Švédska Ullström.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Rusko

Hokejový turnaj Karjala, druhý díl Euro Hockey Tour

Rusko - Švédsko 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Panarin (Medveděv), 11. Lisin (Tichonov), 22. Averin (Lisin), 37. Nikulin (Zubarev), 55. Lisin (Tichonov, Těreščenko) - 36. Möller (Danielsson), 60. Ullström (Möller, Danielsson). Rozhodčí: Boman, Lindqvist - Suominen, Puolakka (všichni Fin.). Vyloučení: 6:4. Využití: 2:2. Diváci: 7729.

Rusko: Jerjomenko - Alexandrov, Nikulin, Zubarev, J. Birjukov, Čudinov, Medveděv, Kiselevič, Rjasenskij - Pěrežogin, Těreščenko, Popov - Lisin, Tichonov, Averin - Panarin, Burmistrov, Varnakov - Gluchov, Kablukov, Prochorkin. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Švédsko: Rautio - Klingberg, Andersén, Fälth, Rahimi, Erixon, Burström, Alm - Thörnberg, Olausson, Klasen - Möller, Rödin, Rasmussen - Janmark-Nylén, J. Lundqvist, Bang - Arlbrandt, Ullström, S. Hjalmarsson - Danielsson. Trenér: Pär Marts.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články