Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rusko se vypořádalo s domácími Finy – 3:0

Ruští hokejisté vstoupili do Turnaje Karjaly jasným vítězstvím nad Finy. V Helsinkách domácí tým porazili 3:0. Gólem a asistencí se na triumfu podílel Michail Grigorenko. 

Utkání Finsko – Rusko
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Heikki Saukkomaa

Rusové otevřeli skóre přesně po čtyřech minutách hry. Sborná se dostala do brejku a po přihrávce Loktionova se trefil z levého kruhu Grigorenko. V polovině úvodní části šel pykat Ruohomaa a v přesilové hře překonal Metsolu od modré čáry přes stínícího Loktionova obránce Něstěrov.

Při trestu Baranceva se domácí neprosadili a Rusové při Aaltonenově vyloučení také nezvýšili. V úvodu druhého dějství opět pykal Aaltonen, ale Finové se ubránili. Přesilovku zkrátil faulem Golyšev.

V početní výhodě se Seveřané znovu neprosadili a v 27. minutě nevyužil velkou šanci Hartikainen. Na druhé straně ještě neuspěl Grigorenko, ale v 35. minutě už vedla sborná 3:0. Pedan překvapil Metsolu střelou od modré čáry. Při Byvalcevově trestu nesebral Sorokinovi čisté konto ani v další příležitosti Hartikainen.

V závěrečném dějství už Finové duel nezdramatizovali při vyloučení Vasilevského ani v power-play, při které hráli při trestu Tělegina i v šesti proti čtyřem.

Finsko - Rusko 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Grigorenko (Loktionov), 12. Něstěrov (Grigorenko, Kaprizov), 35. Pedan (Tělegin, Ketov). Rozhodčí: Holm, Nord (oba Švéd.) - Neva, Sormunen (oba Fin.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 9052.

Finsko: Metsola - Koivisto, Eronen, Kivihalme, Hakanpää, Ohtamaa, Pokka, Lehtonen, Lindbohm - Manninen, M. Aaltonen, Hartikainen - Pesonen, Ruohomaa, Puustinen - Rajala, Palve, Pakarinen - Nättinen, Niemi, Anttila - Ruotsalainen. Trenér: Jukka Jalonen.

Rusko: Sorokin - Zub, Pedan, Jelesin, Barancev, A. Vasilevskij, Chafizullin, Blažijevskij, Něstěrov - Ketov, Kadějkin, Tělegin - Šalunov, Zernov, Golyšev - Barabanov, Byvalcev, Kuzmenko - Grigorenko, Loktionov, Kaprizov - Děrgačov. Trenér: Ilja Vorobjov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články