Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ruská federace potvrdila výměnu týmu do 18 let

Moskva - Ruský tým vyměnil kompletní výběr pro MS hráčů do 18 let, potvrdila to tamní federace. Podle jejího prohlášení svěřenci trenéra Vitalije Prochorova užívali zakázané meldonium do loňského podzimu, kdy ještě nebylo na seznamu zakázaných látek.

Ruští hokejisté do 18 let
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Lékaři jim prý meldonium předepsali kvůli ochraně srdečního svalu při vysoké zátěži. Když ho Světová antidopingová agentura zařadila od začátku roku na seznam zakázaných prostředků, s jeho užíváním přestali.

"Přední světové laboratoře nyní potvrzují, že tento preparát může v těle zůstávat déle, než se oficiálně uvádí. Navíc podle některých vědců může docházet k nepředvídatelným změnám v koncentraci léku v analýzách sportovců v závislosti na fyzické aktivitě, stresu a podobně. Jednotný názor v této otázce neexistuje," uvedla ruská federace.

Prochorovovy svěřence na mistrovství světa nahradí tým o rok mladších hokejistů vedený koučem Sergejem Golubovičem. Federace změnila nominaci den před dnešním odletem výpravy a nejprve svůj krok nechala bez komentáře. Šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak ještě ve čtvrtek tvrdil, že šlo o taktický krok trenérů.

Mistrovství světa osmnáctek se hraje od 14. dubna. Rusové, kteří na MS této kategorie vyšli čtyřikrát po sobě bez medaile, se v základní skupině A utkají s USA, Švýcarskem, Švédskem a Lotyšskem. Pozitivní nález na meldonium měla v poslední době řada ruských sportovců včetně tenistky Marii Šarapovové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články