Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Rulík: Hra z naší strany nebyla optimální, Švédové nám toho moc nedovolili

Po sérii pěti vítězství na úvod svého působení na české lavičce musel Radim Rulík strávit druhou prohru za sebou, a opět se Švédskem. Na rozdíl od prosincové porážky na Švýcarských hrách v Curychu 3:5 ale tentokrát Seveřané doma v Karlstadu proti jeho svěřencům na ledě dominovali. Osmapadesátiletý Rulík připustil, že zápas bude cenným materiálem, z kterého se může český výběr poučit do dalších utkání. Přímý přenos utkání Finsko – Česko sledujte v sobotu od 11:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švédsko

"Rozdíl mezi námi a Švédy byl v této sezoně zatím nejmarkantnější. Prvních dvanáct minut bylo z naší strany slušných, dali jsme vedoucí gól, pak Švédové přidali a my už na to nedokázali zareagovat. Neudrželi jsme se v útočném pásmu na kotouči, nepomohli jsme si přesilovkou, jen oslabení jsme sehráli slušně," řekl Rulík po porážce 1:4.

"Švédové byli celkově silnější, lepší bruslařsky i na kotouči, v útočném pásmu jsme se pak skoro vůbec neudrželi, v rychlosti jsme měli spoustu nepřesných přihrávek. Celkově hra z naší strany nebyla optimální. Proti nám hrál fakt silný tým, co jsem u mužstva, ten rozdíl byl asi největší. Moc nám toho nedovolili," doplnil kouč.

Češi začali sice aktivně, ale pak se jim už vůbec nedařilo takovou hru aplikovat a soupeř dominoval. "Oni přidali. A tím pádem měli navrch, byli prostě lepší, bruslařsky výborní. Neutíkal jim puk, dobře se pohybovali, dobře kombinovali. My jsme souboje ani tolik nevytvořili, a když ano, bylo strašně těžké je uhrávat. Zasloužená výhra Švédů," konstatoval Rulík.

Byl přesto přesvědčený, že jeho svěřenci dělali, co bylo v jejich silách. "Přestože jsme prohráli, kluci měli snahu, úsilí, snažili se. Neviděl jsem tam, že by něco podcenili nebo do toho nešli naplno. Zápas tyhle momenty přináší. Puky uskakují nebo jsou přihrávky nepřesné v dané rychlosti. Navíc určitou roli hraje, že spolu v tomhle složení hrají poprvé. Vůbec bych neviděl problém v přístupu. Musíme uznat, že kvalita byla na straně Švédů," uvedl Rulík.

Zápas podle něj bude cenným poučením. "Pro mě, pro trenéry i pro hráče to bylo zrcadlo. Úroveň špičkových hráčů v Evropě je významná a často to jsou hráči, kteří v NHL nebo na mezinárodní úrovni měli a pořád mají potřebnou kvalitu. Zvolili jsme tenhle výběr, chtěli jsme zkusit i další hráče. V přípravě máme nějakou filozofii, soupeř samozřejmě taky. Každopádně, my nemáme olympijské vítěze a mistry světa. Kdybychom je měli, asi by nastoupili. Já je tady nevytvořím za tři dny," podotkl Rulík.

Českou hru provázela také řada nepřesností. "No tak se podívejte na extraligu, tam to uvidíte. Nepřesných přihrávek je v ní strašně moc, přitom tady je tempo daleko vyšší. A jen se to tu dokresluje. Je to zkrátka o kvalitě hráčů," dodal Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články