Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ručinský se Šlégrem motivuje sen o titulu. Litvínov s nimi může počítat

Praha – Do Litvínova se definitivně vracejí jeho někdejší velké opory: olympijští vítězové Martin Ručinský a Jiří Šlégr. Oba veterány žene sen o mistrovském titulu, na který tradiční město hokejové mapy stále marně čeká.

"Minulá sezona byla možná trochu nad očekávání, ale pořád to nic neznamená a nikdo si to nebude pamatovat. Bude mi 43, ale proto ten hokej hraju - kvůli tomu snu, že ten titul jednou vyhrajeme. Jestli to bude tenhle rok, za 10 let nebo za 50, to se teprve uvidí," řekl Ručinský.

Dvaačtyřicetiletí kamarádi se zapojili do přípravy 5. srpna a po odehrání přípravných zápasů cítí, že mohou být týmu stále prospěšní. "I pro mě to byl vždy sen, aby Litvínov vyhrál titul. Když jsem viděl, jak za tím léta jde Martin Straka a nakonec se mu to povedlo, tak já i 'Růča' věříme, že se nám to povede také," připomněl Šlégr dalšího olympijského vítěze z Nagana a jeho triumf s Plzní v minulé sezoně.

"Jsem připravený, ať už bych měl hrát v prvním zápase nebo třeba až v 52. kole, to je mi v principu úplně jedno. Hokejový klub v Litvínově miluju a jsem mu vděčný za to, jakou jsem si mohl prožít kariéru," uvedl vítěz Stanley Cupu a mistr světa.

K týmu se nejprve připojoval na zkoušku, nyní už ho ovšem se svým mateřským klubem pojí smlouva. "Jirka s námi má podepsanou smlouvu, i když je jen velmi symbolická," řekl generální manažer Robert Kysela.

Je nám líto, video expirovalo.
Ručinský se Šlégrem potvrdili návrat do Litvínova
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články