Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ručinský: Jágr je nejlepší hráč a Simon budoucnost českého hokeje

Praha – Martin Ručinský se nakonec mistrovství světa zúčastnit nemohl. Před utkáním s Finskem tak alespoň okomentoval síly obou týmů – z toho finského upozornil na Pekku Rinneho a Jonase Donskoje. Vyjádřil se rovněž na adresu Jaromíra Jágra nebo Dominika Simona.

Martin Ručinský
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Jménem číslo jedna na finské soupisce je gólman Pekka Rinne. "Všechny puky, co budeme mít v útočném pásmu, na něj musíme střílet. Hlavně ale před bránou musíme mít hráče, aby neviděl. Musíme mít spoustu střel a plno hráčů před ním," myslí si.

Ručinský ale upozornil i na Jonase Donskoje a jeho technické kvality. "Neskutečně nebezpečný hráč a je vidět, že to umí. Finsko na něm nájezdy staví," podotkl. Ručinský by v případě, že utkání s Finy dojde až na nájezdy, stavěl na osvědčené trojici z utkání se Švýcarskem: Voráček, Kovář, Vondrka.

Je nám líto, video expirovalo.
Ručinský: Jágr mě nepřestává udivovat

Hodně si chválí schopnosti mladého útočníka Dominika Simona. Podle Ručinského je velkou nadějí českého týmu. "Je budoucností českého hokeje. Ukazoval to celý rok, ukazuje to tady. Hraje výborně a předvádí parádní hokej. Není na něm vidět žádná nervozita," poznamenal Ručinský.

Ručinský se mohl v případě své účasti na MS zřejmě naposledy postavit na led vedle Jaromíra Jágra. "Zahrát si vedle něho pro mě byla velká motivace. Byla by to v tomhle věku pro mě pocta. Nepřestává mě udivovat svojí hrou a svým přístupem k hokeji. Pro mě to je nejlepší hráč, kterého tady máme, to bezesporu. Klobouk dolů," vyjádřil se Ručinský na Jágrovu adresu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články