Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ručinský i Šlégr chtějí pokračovat, rozhodnou se během přípravy

Litvínov (Mostecko) – Litvínovští fanoušci se radují. Dvě klubové ikony Martin Ručinský a Jiří Šlégr se zapojili do přípravy extraligového Litvínova a s velkou pravděpodobností budou za Vervu hrát i během sezony. Definitivní rozhodnutí o tom, zda se české hokejové legendy budou i nadále prohánět po ledových kluzištích, však padne až během příštích dnů až týdnů.

Martin Ručinský a Jiří Šlégr
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Velmi pravděpodobné je, že i nadále bude za Litvínov hrát Ručinský. "Chci hrát, proto jsem tady. Jinak bych tuhle letní dřinu nepodstupoval," uvedl dvaačtyřicetiletý Ručinský. 

"Hokej miluju, je celý můj život. Když jen trošku budu mít pocit, že mužstvu můžu pomoct, tak do toho půjdu. Musím ale být zdravý a mít úroveň, ne abych byl trapný. Uvidíme, jak se za dva týdny budu cítit," doplnil trojnásobný mistr světa.

Zatímco Ručinský hraje neustále, stejně starý Šlégr se chce k aktivní kariéře vrátit po roční přestávce, kdy se věnoval hlavně politice. Dvojnásobný světový šampion začal s Litvínovem trénovat již v průběhu minulé sezony, do zápasů ale nenaskočil. Teď by chtěl začít hrát.

"Vím, co chci, proč se zkouším vrátit. Žene mě obrovská chuť být v kabině a prožít úspěch s Litvínovem. Jsem patriot, chci klubu pomoct. A je jedno, jestli jako hráč, nebo jako pomocný trenér. Pokud budu hrát, bude to bonus," uvedl Šlégr, který již shodil 12 kilogramů. "Věřím, že se dostanu na váhu, v jaké jsem končil. Tedy asi na 102 kilo," dodal pro MF Dnes. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články