Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Ručinský bude řešit svou budoucnost v Litvínově

Litvínov - Martin Ručinský se má v nejbližších dnech setkat s výkonným ředitelem Litvínova Robertem Kyselou, aby s ním projednal svou budoucnost a další působení v klubu. Kysela konstatoval, že by rád viděl olympijského vítěze z Nagana zpět na ledě, neboť pro tým zůstává velmi důležitým hráčem. Ručinský se ale v extralize už měsíc na ledě neobjevil.

Martin Ručinský
zdroj: isifa/Lidové noviny autor: David Port

"Budu s ním během nejbližších dvou dnů mluvit. Už by se snad mohlo něco pohnout. Martin si potřeboval prostě odpočinout. Tělo má jen jedno," uvedl Kysela s náznakem pochopení pro herní výpadek jednačtyřicetiletého forvarda. "Mně by se líbilo, kdyby začal brzy trénovat a po nadcházející reprezentační pauze do toho zase zpátky naskočil," doplnil Kysela.

Kysela rázně odmítl, že by za herní odmlkou Ručinského, který v této sezoně stihl zatím jen 11 zápasů s bilancí osmi bodů (6+2), byly spekulace o neshodách s trenéry nebo jiného rázu. S trenérskou dvojicí Vladimír Jeřábek - Petr Rosol prý Ručinský normálně vychází.

"Já ty spekulace ze všech stran samozřejmě slyším a vnímám také," potvrdil Kysela. "To vždycky vznikne někde v hospodě nebo sportbaru a pak se na to nabalují další věci. Ale určitě mohu říci, že to není tak, že by se Martin nesnesl s trenéry, či naopak a odmítal kvůli tomu dále hrát," ujistil Kysela.

"Mužstvo je živý organismus a ani nejde, aby tam bylo vše idylické. I konflikty vznikají, ale asi je zcela přirozené, když mají třeba trenéři jiný názor, Martin má zase svůj názor a já mám také odlišný názor. Ale to neznamená, že společně nemůžeme fungovat v týmu," podotkl Kysela.

Na ledě je jeho nepřítomnost znát

Podle jeho názoru může Ručinský další dvě, možná i tři sezony extraligu hrát a být oporou Litvínova. "Je to samozřejmě i o motivaci, zvlášť, když hokej hrajete na vrcholové úrovni tak dlouho, ale málokdo z Litvínova dokázal tolik, co on. A já doufám, že Martin má hokej stále rád, protože nám na ledě chybí. Bylo to vidět i v posledním našem utkání s Budějovicemi (1:4). On se nepodělá ze jmen, jako jsou Michálek nebo Prospal."

Kysela bere současný stav věcí s nadhledem. "Už když jsme Martina do Litvínova brali, tak jsme museli respektovat, že si třeba občas potřebuje vydechnout. V srpnu do poslední chvíle nevěděl, zda vůbec ještě začne další sezonu, ale musíme věřit, že se brzy vrátí do sestavy a pomůže nám," uzavřel Kysela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články