Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ručinský a Prospal se vrací do reprezentace. Jeden bude GM, druhý asistent

Praha – Dlouholeté opory Martin Ručinský a Václav Prospal se vrací zpátky do reprezentace. Ne však v pozici hráčů, nýbrž členů vedení. Ručinský by se měl stát generálním manažerem českého týmu, Prospal pak jedním z asistentů trenéra Josefa Jandače. Informoval o tom deník Sport. Český svaz ledního hokeje realizační tým pro turnaj, který se bude hrát v září v Torontu, představí na čtvrteční tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Generálním manažerem na Světovém poháru má být Ručinský

V současné době působí na pozici generálního manažera národního týmu Slavomír Lener, který je zároveň šéftrenérem svazu. Ručinský, jenž má na kontě triumf z olympijských her v Naganu z roku 1998 a tři tituly mistra světa (1999, 2001 a 2005), ukončil po minulé sezoně aktivní kariéru. Završil ji ve 44 letech ziskem zlata v extralize s mateřským Litvínovem, o start na loňském domácím mistrovství světa jej připravilo zranění. Od té doby nikde v hokeji aktivně nepůsobí.

Ručinský v NHL, která Světový pohár pořádá, strávil jako hráč 16 sezon. Za Edmonton, Québec, Colorado, Montreal, Dallas, New York Rangers, Vancouver a St. Louis sehrál 961 zápasů a dalších 37 utkání má na kontě v play-off.

Čtyřicetiletý Prospal završil aktivní činnost v roce 2013 a žije v USA, kde vede dorostenecký tým Tampa Scorpions. Dvojnásobný mistr světa z let 2000 a 2005 má na kontě v NHL 1108 zápasů za Philadelphii, Ottawu, Floridu, Anaheim, Tampu Bay, New York Rangers a Columbus a dalších 65 klání v play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články