Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Rozjetý Liberec jde do trháku, po triumfu nad Zlínem slaví páté vítězství v řadě

Liberec – Zvyšuje se a zvyšuje. Náskok hokejistů na čele extraligy už se vyšplhal na 11 bodů. Bílým Tygrům k tomu pomohl domácí triumf nad Zlínem v poměru 4:2, díky němuž si připsali už páté vítězství v řadě. Tři body za gól a dvě asistence si připsal v dresu vítězů útočník Michal Bulíř.

Liberecký Branko Radivojevič se raduje se spoluhráči ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Bílí Tygři byli od úvodu aktivnější. Kašík si ještě poradil se střelami Svačiny a Valského, který ale ve čtvrté minutě už asistoval u vedoucího gólu. Jeho přihrávku zpoza branky přes brankoviště Kašík neodvrátil a Bulíř otevřel skóre.

Zlín se snažil odpovědět a Lašáka prověřil dvakrát v rychlém sledu z mezikruží Ostřížek. Další možnost hostů měl při Dernerově vyloučení Ondráček, ale zblízka libereckého gólmana nepřekonal. Domácí při plném počtu hráčů na ledě opět hrozili a Ordoš v dobré pozici těsně minul.

Kašík podržel svůj tým po střele Pyrochty z mezikruží a devět sekund před koncem první třetiny při Matějíčkově trestu už inkasoval. Valský ještě v první šanci bekhendem neuspěl, ale vzápětí po rychlé kombinaci Bulíře a Jelínka zakončoval do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Zlín

Zlín se v úvodu druhé části snažil zkorigovat stav a Lašák musel krýt pokusy Chytila a Ondráčka. Další chvíle ale patřily opět favoritovi. Při přesilovce čtyř proti třem měl Kašík štěstí, že po Jelínkově ráně ztlumil kotouč tak, že skončil těsně mimo. Poté ve vlastní přesilovce zlínský gólman při rozehrávce trefil napadajícího Valského, ale puk stihl vyrazit.

Pouhé dvě vteřiny po skončení oslabení Bílí Tygři znovu udeřili. Kapitán Radivojevič se prosadil mezi dvěma protihráči a přesnou střelou z mezikruží k pravé tyči upravil na 3:0. Další možnost měl Jelínek. V 36. minutě se dočkal snížení Zlín, když se při Radivojevičově pobytu na trestné lavici trefil od modré čáry Kotvan.

Po 40 sekundách závěrečného dějství se radovali opět hosté. Veselý uvolnil zpoza branky Okála, který sice napoprvé Lašáka neprostřelil, ale z dorážky už uspěl. Liberec opět zabral a Kašík několikrát podržel svůj tým.

Ve 49. minutě ale už znovu kapituloval. Bližňák vyhrál vhazování pro Ševce a pak jeho střelu od modré čáry šikovně tečoval. Další možnost měl Ordoš, ale po blafáku minul. Stav už se nezměnil ani při dvou přesilovkách domácích, při kterých měli šance Valský a Bartovič.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Valský), 20. Valský (P. Jelínek, Bulíř), 30. Radivojevič (Bulíř), 49. Bližňák (Ševc) - 36. Kotvan, 41. Okál (O. Veselý). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5076.

Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, P. Jelínek, Ordoš - J. Mikyska, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Gazda, od 41. navíc Padrnos - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, J. Ondráček - Okál, Chytil, O. Veselý - Gago, Honejsek, Ostřížek - od 41. navíc Karafiát. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že přijede nepříjemný soupeř, který vyhrál v poslední době spoustu zápasů. I dneska byl velice vyrovnaný, aktivní a nebezpečný do brejků. Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli. Za stavu 3:0 vypadal rozhodnutý, ale nebyl. Některé situace jsme trošku podcenili a málem se nám utkání vymklo z rukou. Ale bojovali jsme celý zápas, šli jsme za výsledkem a podporou výborného Jánka Lašáka jsme to uhráli."

Martin Hamrlík (Zlín): "Liberec vyhrál dneska zaslouženě. My jsme střídali dobré okamžiky se špatnými, Liberec hrál naopak celý zápas velmi dobře. Za stavu 3:0 to vypadalo rozhodnuté, nadechli jsme se, ale šancí jsme moc neměli. Pak jsme dostali gól po standardce na 4:2. Kdybychom tady dneska udolali bod, tak by to bylo zlaté. Ale tahali jsme celý zápas za kratší konec a Liberec byl lepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články