Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rozjeté Vítkovice přivítají ode dna se odrážející Karlovy Vary

Praha - Bodově poodskočit sedmému Zlínu a v případě vítězství se i posunout na pátou příčku před Liberec mohou hokejisté Vítkovic v dnešní předehrávce 46. kola extraligy, v níž hostí předposlední Karlovy Vary. Západočeši by se naopak rádi vzdálili ode dna tabulky, kde je opět vystřídala Mladá Boleslav.

Vítkovice v úterý získaly skalp vedoucí Sparty a nyní je čeká soupeř z opačného pólu tabulky. Zápas proti Karlovým Varům musejí předehrát o den dříve kvůli pokládce nového tenisového dvorce, na němž česká daviscupová reprezentace příští týden v ostravské ČEZ aréně nastoupí proti Italům.

I proti Energii touží vicemistr prodat stoupající formu a herní pohodu: pět z posledních šesti utkání dokázal dotáhnout do vítězného konce a drží se na šestém místě o skóre před Zlínem. "Narazíme ale na soupeře, který má velice dobrou aktuální formu, porazil Plzeň nebo Pardubice a to mluví za vše," uvedl vítkovický asistent Zdeněk Moták.

Vítkovice nadále nemohou počítat s dlouhodobě zraněnou trojicí Sloboda, Rehák, Sýkora ani nemocným Walkerem.

Hosté bodovali v pěti posledních zápasech, naposledy je povzbudila výhra v derby s Plzní. "Pro nás platí snažit se těch bodů do konce základní části nasbírat co možná nejvíc, aby v případě, že se nedotáhneme na předkolo, byly mezi všemi týmy ve skupině o udržení minimální odstupy a nebyly v tom namočené třeba jen dva týmy," uvedl kouč Vladimír Kýhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články