Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rozjetá Plzeň přivítá Liberec, vedoucí Třinec míří do Zlína

Čtyřmi zápasy 27. kola se hokejová extraliga definitivně přehoupne do druhé poloviny své základní části. Semifinalista Ligy mistrů Plzeň přivítá druhý Liberec, v jehož dresu bude o prodloužení skvělé bodové šňůry usilovat útočník Marek Kvapil. Vedoucí Třinec se představí na ledě Zlína.

Utkání Plzeň - Liberec
zdroj: ČT4

Indiáni vyhráli poslední dva duely před přestávkou, na jejím začátku si pak vybojovali místenku v semifinále Ligy mistrů. Nyní se můžou naplno soustředit na vylepšení pozice v extralize.

"Dali jsme klukům dva dny volna, ale jinak jsme naplno pracovali. Čekají nás kvalitní soupeři, po Liberci míříme do Brna. Jsou to další těžké zápasy, ale my se na ně těšíme," uvedl plzeňský trenér Ladislav Čihák.

"Potřebovali bychom zlepšit přesilovky, protože početní výhody rozhodují. A ty poslední dny jsme se na to hodně zaměřovali," doplnil Čihák.

U Bílých Tygrů je čím dál zvučnějším tématem parádní série útočníka Marka Kvapila, který bodoval už v dvaadvaceti utkáních v řadě. Pokud se mu ji podaří na západě Čech protáhnout, vyrovná výkon Jaroslava Bednáře.

Před nimi by pak už byl jen současný chomutovský kouč Vladimír Růžička, který bodoval dokonce ve třiceti zápasech za sebou.

"Ta série je samozřejmě krásná. Dříve jsem na to nemyslel, ale tím, jak se o tom stále mluví, už to v hlavě trochu mám. Nijak mě to ale nesvazuje, snažím se hrát stále stejně," podotkl Kvapil.

Sport
zdroj: ČT4

Zlín hostí tradičního rivala z Třince a jde do boje s optimismem. Jednak proto, že s tímto týmem získal ve dvou dosavadních zápasech pět bodů, a také z toho důvodu, že má k dispozici kompletní kádr.

"Hráči měli na začátku reprezentační přestávky tři dny pauzy, což jim přišlo vhod. Ale teď už týden jedeme naplno," uvedl trenér Robert Svoboda, který některé hráče poslal na střídavý start do nižších soutěží.

"Máme teď větší konkurenci, zejména v útoku. Třinec je favoritem, vede tabulku, má velkou sílu ve všech formacích, ale nás požene vpřed domácí publikum. Těšíme se na zajímavé utkání," řekl Svoboda.

Třinci začíná třítýdenní cyklus bez hlavního kouče Václava Varadi, který odletěl s českou dvacítkou na šampionát do zámoří.

Oceláře v závěru kalendářního roku povedou v extralize i na Spenglerově poháru ve Švýcarsku asistenti Marek Zadina a Jiří Raszka.

Sport
zdroj: ČT4

Mladá Boleslav hostí v důležité bitvě Litvínov. I kvůli čtyřem prohrám z posledních pěti utkání se Středočeši stále neposunuli z 12. místa.

"Není to výmluva, ale už mám zkušenost s tím, že některé věci nelze zvládnout ani za dva měsíce. Spíš je na ně potřeba půl roku či rok," uvedl kouč Miloslav Hořava.

"Pohnulo se to vpřed, co se týče nasazení, ať už se jedná o tréninky či zápasy, za což jsme rádi. Výsledky ale pořád nemáme, takže je to pro nás málo," dodal.

Litvínov se po sérii čtyř utkání bez bodového zisku před pauzou opět zvedl, což potvrdil výhrou ve Vítkovicích 3:0. "Kluci hráli skvěle a hlavně jednoduše. V tom je naše cesta," podotkl gólman Jaroslav Janus.

Sport
zdroj: ČT4

Pardubičtí hokejisté měli díky pauze větší časový prostor pracovat s novým trenérským štábem v čele s Ladislavem Lubinou.

"Nebudu říkat, na co se musíme nejvíc připravit, Vítkovice dle našich informací pracovaly na jiném herním systému. Tak uvidíme, jak jej budou aplikovat," prohlásil Lubina.

Vítkovice se touží zvednout po sérii pěti porážek a v přípravě se snažily zkonsolidovat síly. "Jsem přesvědčený, že tým se s tím dokáže poprat," řekl kouč Jakub Petr.

"Máme dostatek hráčů, kteří podobnou situaci už třeba i zažili, takže zkušenosti na to máme. Věřím, že se vrátíme do toho lepšího období, které jsme už v této sezoně zažili," dodal.

Vedle předehrávky Chomutova s Brnem se již v září odehrál duel mezi Spartou a Hradcem Králové. Utkání Olomouce s Karlovými Vary bylo kvůli poruše chladicího zařízení odloženo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články