Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozjetá Kometa může doma dojít až do finále

Praha - Do velmi svízelné situace se dostali hokejisté Plzně, kteří v semifinálové sérii s Kometou na úvod prohráli oba domácí zápasy. V dalších dvou pokračováních série se představí vyprodanému hledišti v Brně, a pokud chtějí vrátit sérii na západ Čech, musí alespoň jednou zvítězit. Zcela opačné plány mají Jihomoravané, kteří v případě úspěchu v pátečním klání mohou den nato stvrdit postup do finále. Sázejí i na nadšení brněnských fanoušků, kteří byli ochotni se spacáky čekat na spuštění včerejšího předprodeje lístků, který byl úspěšně ukončen po desíti minutách. Semifinálové utkání mezi Kometou Brno a Plzní sledujte na ČT4 a www.sportzive.cz od 18:00.

Již deset hodin před spuštěním prodeje lístků čekalo před branami stadionu asi 30 fanoušků. Před desátou hodinou dopolední již bylo jasné, že na všechny se nedostane. "Jsme tu od sedmi, co naděláme. Užíváme si atmosféru, určitě to stojí za to," řekl jeden z fanoušků. Jenom podle telefonátů je zájem o každé sedadlo pětinásobný. V odhadech by se prodalo 35 tisíc vstupenek, ale Kajot aréna má bohužel kapacitu jen 7 200 míst," shrnul zájem mluvčí Komety Jiří Pošvář. Zhruba 300 lístků bylo nakonec včera vyprodáno asi během deseti minut.

Oba zápasy v Plzni byly vyrovnané a ve prospěch Komety rozhodl vždy pouze jediný gól. "Mohly se zvrtnout i na druhou stranu. Štěstí se přiklonilo k nám," uvedl brněnský trenér Zdeněk Venera, jenž své svěřence opět varuje před nebezpečnými přesilovkami a aktivitou soupeře.

Druhý plzeňský duel už byl dle slov brněnského kouče více boj a podobný styl očekává i v dalším pokračování série. "Držel nás brankář Trvaj. O našem druhém vítězství rozhodla přesilovka pět na tři po nešťastném vyhození kotouče brankáře Mazance. Rozhodně nikdo nemůže čekat, že Plzeň přijede do Brna s odevzdaným výkonem. Očekávám, že oba následující duely budou podobné," myslí si Venera.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci zaplavili stadion Komety

Brněnský kouč ale nechtěl na tiskové konferenci specifikovat, zda se dá odhadnout, jak mohou plzeňští hokejisté nyní protivníka zaskočit. "Mohou změnit sestavu, přesilovky, agresivitu. S čím konkrétně přijdou, ale nevím. Budeme se snažit připravit na všechno," dodal Venera.

Vysílání ČT4: 

Pátek a Sobota: 18:00 Kometa - Plzeň

KomentujíRobert Záruba a David Moravec

Studio moderují: Jiří Hölzel a David Pospíšil.

Reportéři utkání: Ondřej Tomek a Hana Ježková

Jihomoravané chtějí jít i nadále trpělivě a cílevědomě za svým cílem. "Mančaft si dobře uvědomuje, o co se hraje. Že vedeme 2:0, to ještě neznamená, že je konec," odmítl možnost přílišného sebeuspokojení asistent trenéra Lubomír Oslizlo. "Série se hraje na čtyři utkání a víme, jaké mužstvo Plzeň má. Že skončila druhá v základní části, to nebyla náhoda. Jsme rádi, že vedeme 2:0, ale jsme na zemi," ujistil Oslizlo.

Brněnský útočník Tomáš Svoboda si pochvaluje změnu v průběhu sezony, kdy zamířil ze Slavie do Brna, kde zažívá jeden ze svých vrcholů kariéry. "Usmálo se na mě v tomto směru štěstí," poznamenal Svoboda, jenž vnímá současnou herní i psychickou sílu brněnského týmu.

"Hodně nám pomohlo, že jsme dokázali v prvním utkání otočit výsledek ze stavu 0:2. Snažíme se zůstat u důrazné hry, co nejvíce bruslit. To nám přinášelo výsledky v posledních dvou měsících. V detailech je Plzeň ale odlišná od Sparty jinými typy hráčů i hokeje. Ale musíme zůstat u našeho základu, který se nám daří," tvrdil Svoboda.

Plzeň se chce s nepříznivou situací poprat. "Musíme být pozitivní. V séri prohráváme 0:2, ale oba zápasy byly o gól. Podle mého máme tak silný mančaft, že tam oba dva ty zápasy můžeme vyhrát, i když v letošním play-off se nám ještě vyhrát venku nepodařilo," připomněl asistent plzeňského trenéra Michal Straka marnou snahu ve třech zápasech čtvrtfinálové série na zlínském ledě. "Je to veliká výzva a budeme samozřejmě bojovat," ujistil Straka.

"Musíme se z toho oklepat a pokusit se o zvrat. Musíme hrát tak, jako kdyby teď měl být každý ten zápas tím posledním. Už si nemůžeme dovolit prohrávat. Pořád je ale v nás odhodlání to zvrátit," přiblížil atmosféru v kabině útočník Jan Kovář. Indiáni ovšem proti Kometě už jeden a půl zápasu neprožili gólovou radost. "S tou jejich obranou si musíme poradit, být dravější a dát nějaké góly. Bez gólu nelze vyhrát," burcoval Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články