Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozhodující zápasy play-out, Liberec nebo Karlovy Vary čeká baráž

Praha - Mezi Libercem a Karlovými Vary se rozhodne o posledním účastníkovi nově čtyřčlenné baráže o hokejovou extraligu v závěrečném 6. kole skupiny o udržení. Neradostnou jistotu startu v prolínací soutěži má už od druhého dějství play-out Chomutov, k němuž se přiřadily nejlepší dva prvoligové celky Mladá Boleslav a Olomouc. Utkání Brno - Liberec sledujte živě od 17:50 na programu ČT sport a našem webu.

17:50 Brno - Liberec (ČT sport)

Karty jsou rozdány jasně - Západočeši potřebují v Chomutově získat bod navíc oproti Liberci, který se představí na ledě Brna. Karlovy Vary mají horší bilanci v zápasech s Libercem a jsou na tom nejhůř i v případné minitabulce vzájemných duelů s Bílými Tygry i Kometou Brno. Osud Karlových Varů tak má v rukou i Kometa. Bez její pomoci se Energie v souboji na dálku s Libercem neobejde. "Dlouho jsme nevyhráli za tři body. Chceme se před domácími diváky rozloučit vítězstvím," řekl brněnský trenér Vladimír Kýhos. Spekulace, kdo za koho bude hrát, vnímá. "My budeme hrát za Kometu. Věřím, že zápas zvládneme. Abychom nevypadali jako šašci," uvedl Kýhos.

Liberec v neděli zdolal doma Chomutov 4:3 až v prodloužení, přestože ještě v 58. minutě vedl 3:1. Díky trefě Petra Nedvěda v nastavení si ale Bílí Tygři udrželi možnost o svém osudu rozhodnout sami. "Jsme rádi, že můžeme do konce play-out bojovat o vysmeknutí se baráži a máme to ve vlastních rukách," prohlásil asistent trenéra Milan Černý. Liberec sice ztratil jednobodový náskok na Karlovy Vary, ale ještě po 1. kole play-out měl na Energii sedmibodovou ztrátu. "Máme poslední zápas oč hrát a rozhodneme o sobě pouze sami," doplnil Černý.

18:00 Chomutov - Karlovy Vary

Extraligový nováček Chomutov přes manko, které již nemůže zlikvidovat, hraje podle některých hlasů v play-out možná nejlépe v sezoně. "Není těžké se motivovat, ale rozhodně to není snadné v tom, že nás čeká baráž. Celé play-out hrajeme, jako by už to baráž byla, abychom na ni byli dobře připraveni," uvedl pro klubový web útočník Martin Šagát, který dvěma zásahy v závěru zápasu pomohl vybojovat pod Ještědem alespoň bod.

Karlovy Vary potřebují v první řadě uspět na ledě nováčka, pak mohou zaměřit svoji pozornost na Liberec. "Pokud chceme doufat v konec sezony, musíme v Chomutově vyhrát," řekl klubovému webu forvard Jiří Bicek, podle něhož by byl tříbodový zisk cenný i v případě, že by nakonec jeho tým nespasil. "Každé vítězství nám může pomoci a před baráží to platí dvojnásobně. Bude se hrát dvakrát venku a dvakrát doma se stejným soupeřem. Žádné výkyvy si nemůžeme dovolit," řekl Bicek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články