Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rozhodly až nájezdy. Knotek se stal hradeckým hrdinou

Brno - 80 minut, žádný gól. Utkání mezi brněnskou Kometou a Hradcem Králové musely rozhodnout až nájezdy. Po nich se radují hradečtí hokejisté, kteří zvítězili 1:0 a srovnali semifinálovou sérii na 2:2. Hrdinou Hradce Králové se stal Tomáš Knotek, který proměnil oba své pokusy.

Tomáš Knotek překonává Marka Čiliaka
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

I přes předchozí debakl 0:8 se trenéři Hradce rozhodli vsadit na stejnou sestavu, jen pozměnili pořadí formací. A Hradečtí začali mnohem lépe, očekávaný úvodní nápor Komety vůbec nepřišel. První výraznější tlak si domácí vytvořili až v 8. minutě, s aktivitou čtvrtého útoku si však Východočeši poradili.

Hosté hráli výrazně agresivněji, dohrávali souboje a soupeře tím dokázali zaskočit. V 11. minutě se poprvé na ledě i výrazněji zajiskřilo a po dvou šarvátkách rozdali rozhodčí 26 trestných minut. Jedinečnou šanci jít do vedení měla Kometa při přesilové hře pět na tři, výhodu dlouhou 95 sekund ale nevyužila. Rybár si poradil se všemi pokusy Kvapila i zakončením Zaťoviče.

Na začátku druhé třetiny hosté nevyužili první přesilovou hru, následně ale získala převahu Kometa. Ve 27. minutě se do slibné šance dostal Dočekal, ale Rybára nepřekonal. Krátce po skončení první poloviny normální hrací doby dostali domácí opět výhodu přesilovky pět na tři, tentokrát dlouhou 38 vteřin. Opět ji ale nevyužili.

Hosty mohl do vedení posunout Knotek, ale neuspěl stejně jako Dragoun, který po přečíslení dva na jednoho ideálně netrefil puk. Neúspěchem skončila i šance Hrušky na druhé straně. Při Krejčíkově vyloučení měl první gól na hokejce Köhler, Čiliaka však nepřekonal. Dramatická bitva tak pomalu směřovala do prodloužení.

Když se poté Kometa neprosadila v další početní výhodě a Rybár ustál i následný tlak, došlo na čtvrtou dvacetiminutovku. V 63. minutě mohl rozhodnout Nečas, ani on ale v koncovce neuspěl. V 70. minutě prostřelil Čiliaka Knotek, puk ale skončil na tyči.

V závěru domácí nevyužili další přesilovku, vítěze tak poprvé v letošním play-off určily samostatné nájezdy, které se poprvé na úvod jely v sérii po pěti. Jejich hrdinou se stal Knotek, jenž se prosadil dvakrát. Rybára překonal jen Ondřej Němec.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 0:1 po sam. nájezdech

Rozhodující nájezd: T. Knotek. Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:11, navíc Jarůšek (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - R. Pavlík, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články