Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozhodl signál, kterému střelec Vantuch moc nevěřil

České Budějovice - Vítěz kanadského bodování základní části hokejové extraligy Petr Nedvěd z Liberce zatím ve čtvrtfinálové sérii s Českými Budějovicemi zůstává ve stínu jiného muže. Tím je útočník Lukáš Vantuch, jenž svým gólem dnes rozhodl o vítězství Severočechů 1:0. Vantuch se už ve čtvrtfinále trefil proti Českým Budějovicím potřetí, celkově nastřádal už čtyři body. Také díky tomu vede Liberec v sérii 2:1 na zápasy.

Hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: David Veis

"V play-off to tak bývá, že si soupeři většinou hlídají ty první řady," odpověděl Vantuch skromně po zápase na otázku, čím si vysvětluje, že se gólově prosazuje on, a ne Nedvěd. Vantuch měří téměř dva metry a vedle momentálně zraněného Michala Bulíře, který nedávno zaznamenal hattrick, patří do rozjeté formace dlouhánů. "Mají strašně dlouhé ruce a všude dosáhnou. Budějovickým obráncům proto musejí dělat problémy," vysvětlil brankář Marek Pinc, jenž vychytal čisté konto.

Vantuch rozhodl třetí zápas po úspěšném vhazování. "Dan Špaček mi říkal před buly, že bychom mohli zkusit takový signál. Já jsem ani moc nevěřil, že to vyjde, ale dopadlo to super, přihrál mi to přímo na hokejku a mně to tam se štěstím spadlo," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
3. ČF: České Budějovice - Liberec

Liberec přijel na jih Čech velmi dobře připravený a kontrastovalo to s poledním zápasem. Zatímco v pátek Tygři s Českými Budějovicemi až lehkomyslně prohospodařili utkání ve třetí části, kdy inkasovali pět gólů, nyní předvedli naprosto odlišný výkon v defenzivě. "Trochu jsme si po tom minulém zápase a zvláště té třetí třetině v kabině popovídali," uvedl Vantuch. Jeho spoluhráč Marek Pinc uvedl, že debata byla trochu rušnější. "Ale vyříkali jsme si to a dneska to fungovalo," řekl liberecký brankář.

Podle něj však v play-off nerozhoduje, jestli mužstvo zvítězí jedním gólem, nebo jich soupeři nastřílí vyšší počet. Rozhoduje výhra, která znamená v sérii bod. "Ale samozřejmě je příjemné, pokud se mi podaří udržet čisté konto. Člověku to trošku zvedne sebevědomí," dodal Pinc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články