Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Říhovi vadily defenzivní výkyvy. Profesionalismus je vydržet šedesát minut, upozornil

Osm gólů ve dvou dnech a proti Němcům. Trenéra hokejové reprezentace Miloše Říhu sice těší útočná potence, deset vstřelených branek a nasazení jeho svěřenců. Ovšem vrásky na čele mu dělala defenzivní práce.

Reprezentační kouč Miloš Říha
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Kluci zabírají a je to od nich parádní po stránce nasazení. Ta mužstva přehráváme. Stejně jako už jsem říkal s Rakouskem - mohlo to skončit 10:5. Je hezké, že máme střelce a střílíme hodně gólů, ale nesmíme tolik dostávat," řekl šedesátiletý Říha.

Problém viděl především ve výkyvech v obranné činnosti. "Hráli jsme v obraně docela dobře a najedou jsme přestali. A dostali jsme gól. Pak jsme zase hráli dobře a znova přestali. To je ale ten profesionalismus, to dodržení těch šedesáti minut, v nichž to prostě hráč nesmí vypustit," zdůraznil Říha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Německo

Co mu ukázaly oba zápasy na západě Čech se shodným výsledkem 5:4? "Kdo bude tu poctivou práci dělat a kdo ji dělat nebude. Vydrželi to ale všichni. I ti, co museli odejít. Pomohli nám. Že se tam nevejdou všichni, to je jen o takových jemných nuancích," konstatoval Říha.

Čtvrteční zápas se mu zdál přes totožný výsledek odlišný. "Bylo to zase jiné utkání, spíš obranné. Vstoupili jsme do něj dobře a měli první asi tři šance, ale pak jsme si dali dva vlastní góly po takových hloupých chybách. Pak jsme to zvedli a mě trošku mrzí, že jsme je nedorazili. Když byli v tom tlaku a my jsme měli přesilovku pět na tři, tak jsme zase trošku pospekulovali," připomněl Říha.

Reprezentační přípravě se věnoval také nový Hokej fokus podcast. Co musí národní tým zlepšit? Zaposlouchejte se:

"V závěru to byly zase dva takové vlastní góly, opakovalo se to. Já si myslím, že dnes to mělo v klidu skončit 6:1 a byli bychom spokojení. Jsem však spokojený s nasazením. Ještě ráno jsme trénovali, Němci ne. A my jsme je přehrávali. Měli jsme spoustu šancí, ale ty chybičky tam pořád jsou, i když dnes jich bylo méně," dodal Říha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články