Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Říhovi bude u národního týmu asistovat Mlejnek z druholigového Sokolova

Realizační tým české hokejové reprezentace doplní na pozici asistenta nového trenéra Miloše Říhy Karel Mlejnek. Jednačtyřicetiletý současný kouč druholigového Sokolova doplní na této pozici olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla.

Kouč Miloš Říha udílí pokyny na tréninku české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Mlejnek má zkušenosti z pozice hlavního kouče z extraligy z Karlových Varů, kde na konci září 2013 povýšil po odvolání Richarda Žemličky. V polovině října 2015 po příchodu Petera Oremuse se vrátil do pozice asistenta a tým opět převzal jako šéf lavičky na konci ledna 2016. V posledních dvou sezonách působil jako asistent trenéra v Liberci a před tímto ročníkem převzal v třetí nejvyšší soutěži Sokolov.

"Mám radost, že jsme situaci dořešili. Karel Mlejnek teď působí v druholigovém Sokolově, takže bude mít dost času i na reprezentaci, a hlavně, jak ho znám, je to zanícený člověk, který hokej miluje a udělá pro něj všechno," řekl Říha pro sport.cz.

"Mým přáním bylo složit partu lidí, kteří mají blízko k sobě hokejovým myšlením a dokážou si rozdělit práci tak, aby z toho profitoval národní tým," dodal devětapadesátiletý Říha, který převzal národní tým po Josefu Jandačovi.

"Asistenta ještě musí formálně schválit výkonný výbor, který se koná 11. října," řekl mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Zdroj
ČTK, sport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články