Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Řezníček: Těší nás vyrovnanost extraligy, až do posledního kola bylo o co hrát

Zejména velká vyrovnanost klubů a boj o umístění až do posledního kola, to jsou podle ředitele extraligy Josefa Řežníčka nejvýraznější znaky právě skončeného ročníku nejvyšší české hokejové soutěže. Zároveň si pochvaluje nárůst návštěvnosti o téměř 300 diváků na zápas a na druhé straně dramatický pokles udělených trestů a hrubých zákroků. Řezníček také doufá, že dlouhodobý spor mezi vedením extraligy a některými skupinami fanoušků ohledně vulgarismů na stadionech se do začátku příští sezony uklidní.

Ředitel hokejové extraligy Josef Řezníček
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Byl to jeden z nejvyrovnanějších ročníků. Ne tedy na čele, kde se velmi rychle usadila Plzeň, a zaslouženě vyhrála Prezidentský pohár. Ale řekneme od třetího do dvanáctého místa to byl boj až do posledního kola – ať už o šesté nebo desáté místo. To byl asi nejvýraznější znak ročníku," uvedl Řezníček.

Spokojen byl Řezníček s návštěvností, která se po loňském mírném propadu vrátila těsně pod 5500 diváků na utkání. "Konkrétní číslo je důležité hlavně pro partnery extraligy. Chtěl bych poděkovat klubům, protože práce s fanoušky je tady velmi dobrá. A třeba se dočkáme i více zápasů pod širým nebem, protože po nich je velký hlad."

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Ředitel extraligy Josef Řezníček hodnotí uplynulý ročník

Vedení extraligy prakticky celou sezonu bojovalo s vulgaritami na stadionech. "Nebyla to nějaká válka. Vedení soutěže je prodloužená ruka extraligových klubů. To ustanovení disciplinárního řádu si odhlasovaly před sezonou samy kluby, které chtěly zlepšit prostředí na stadionech. Bylo to trochu nešťastné, asi se úplně nepovedla komunikace v tom, aby kluby stihly o těchto změnách informovat fanoušky," připustil Řezníček.

Uplynulý ročník byl z hlediska trestných minut výrazně nejslušnější za posledních pět let. "Řešili jsme o třetinu méně hrubých zákroků, které by vedly k nějakému zákazu činnosti, což je velmi výrazný pokles," konstatoval ředitel extraligy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články