Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Řezníček: Kluby soutěž odkládat nechtěly. Kolizi extraligy a SP nebylo možné zabránit

Praha – Už jen dva dny zbývají, než opět ožijí extraligová kluziště a začne boj o titul. Otázkou však zůstává, jak velký divácký zájem start sezony domácí soutěže bude mít. Ve stejném termínu totiž začíná Světový pohár a minimálně ve dvou případech bude navíc reprezentace hrát ve stejný den jako extraligoví účastníci. Podle ředitele soutěže Josefa Řezníčka však kolizi nešlo zabránit a samotné kluby o tuto možnost ani nestály.

"Diskutovali jsme o tom a upozornili jsme na to i kluby i vedení extraligové asociace. Kluby odmítly překládat nebo odkládat soutěž, protože ztráta tří týdnů jim kvůli Lize mistrů a reprezentačním přestávkám hodně zhustí program," řekl Řezníček.

"V podstatě upozadily extraligu a doufají, že se rozběhne v tomhle čase. I když bude pozornost věnovaná Světovému poháru. Ale já myslím, že extraliga si svého fanouška, kterého má, najde," podotkl Řezníček.

Možnost, že by extraliga začala například o týden dříve a v den, kdy bude hrát národní tým na SP, hrací kolo vynechala, prý vůbec nešla zrealizovat. "To vůbec ne. Zasahovala do toho spousta termínů, třeba kvalifikace olympijských her v kombinaci s Ligou mistrů. A země, které ji hrály, nechtěly vůbec uvolňovat hráče," uvedl Řezníček.

Kvůli Lize mistrů byl dokonce upraven program prvního extraligového kola. Plzeň totiž nastoupí proti norskému Stavangeru ve čtvrtek, plánovaný páteční souboj Indiánů s Libercem se tak přesunul na úterý 20. září.

"Plzeň se se Stavangerem nedokázala dohodnout na jiném termínu. Je to velice složité, kalendář se zužuje a my jsme na základě pravidel IIHF povinni začít druhý pátek v září a skončit nejpozději týden před začátkem mistrovství světa," podotkl Řezníček. Pevně jsou navíc stanoveny reprezentační přestávky.

Podobné problémy s termíny bude vedení extraligy řešit i v budoucnosti, i když SP se za rok určitě hrát nebude. Součástí sezony však budou olympijské hry. "Program se tak zhustí ještě víc. Už teď se vedou s kluby jednání o tom, zda budou na olympiádě hráči z NHL, nebo ne, jak moc by to extraligu zasáhlo. To jsou otázky budoucnosti, na jaře příštího roku už budeme vědět víc a budeme na to reagovat," řekl Řezníček.

Že by však nejvyšší česká soutěž opustila pevné hrací dny a hrála se stejně jako NHL nebo KHL průběžně, se podle Řezníčka nestane. "Na základě všech statistik a informací, které máme, si nemyslím, že k tomu dojde. Divák je naučený chodit na hokej v pátek a v neděli, umí přijmout úterý jako výjimku. Když to změníme, tak nepřijde," domnívá se šéf extraligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články