Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Respekt Spartě. Ale prohráli jsme si to sami, lituje Ševc

Liberec - Dlouhých čtrnáct zápasů drželi hokejisté Liberce neporazitelnost. Přenesli si ji do čtvrtfinále i semifinále play-off, v prvním finále se však museli sklonit před Spartou. Bílí Tygři sice sehráli velmi dobrý zápas, šli do vedení, ovšem Pražané dokázali utkání otočit. "Musíme si ohlídat všech dvacet hráčů, ne jen první pětku," litoval po závěrečné siréně Martin Ševc.

Martin Ševc
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ševcovi se začátek zápasu vyvedl. Ve třinácté minutě parádní přihrávkou našel Michala Řepíka, který pálil do poloprázdné branky a poslal domácí do vedení. Liberec i nadále lépe bruslil a Spartu nepouštěl do větších šancí. A sám mnohokrát dokázal zahrozit. "První třetinu jsme hráli výborně," potvrdil domácí obránce.

Ve druhé třetině se však obraz hry začal obracet. Nejdříve vyzval Jaroslav Hlinka k vyrovnání Miroslava Formana, aby poté hostující kapitán sám poslal Spartu do vedení. A Liberec se na další dramatizaci prvního finále nezmohl. Naopak - výhru Pražanů pečetil ve třetí třetině Jan Buchtele. "Veškerý respekt ke Spartě, ale porazili jsme se sami. Dlouho jsme nehráli a možná to bylo trochu znát. Nemáme se ale za co stydět," je přesvědčený Ševc.

Ačkoliv Liberec prohrál 1:3, do druhého zápasu může jít s optimismem. Ševc v rozhovoru několikrát zdůraznil, že nálada v kabině Bílých Tygrů neopadá, že jedna ztráta není tragédií. "Hodíme to za hlavu, v pátek bude nový den, nový zápas," slibuje příznivcům domácích, kteří vytvořili výbornou finálovou atmosféru.

Pöpperle byl Spartě velkou jistotou. Ustáli jsme tlak, oddechl si

Pražané se museli dlouho potýkat s důslednou libereckou hrou, domácí při svém vedení mnohokrát vyráželi do protiútoků, Spartu však výborně držel brankář Tomáš Pöpperle. "Zvládli jsme perfektně taktiku, hráli obětavě. Věděli jsme, že to tady nebude lehké, Liberec je v euforii a hrají výborně. Ustáli jsme to," oceňoval.

Právem Pöpperleho spoluhráči během zápasu po mnoha dobrých zákrocích poplácávali, i po skončení prvního finále pro něj měli slova chvály. "Když chytnete nájezdy, je to pro vás dobré," vyzdvihl zřejmý fakt brankář Sparty. "Potřebovali jsme se trochu srovnat, útočili na naše beky v plné jízdě. Měli to těžké," uznal Pöpperle. A těžké to budou mít hosté i ve druhém zápase pod Ještědem. Byť se jim za stavu série 1:0 půjde do boje jistě veseleji.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články