Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Reprezentant Řepík bude opět hrát KHL za Slovan Bratislava

Zpátky do KHL se vrací hokejový reprezentant Michal Řepík. Ovšem ne do Ruska, ale na Slovensko - devětadvacetiletý útočník, jenž má ve svém CV i 75 zápasů v NHL a minulou sezonu končil ve Spartě, bude hrát opět za Slovan Bratislava, kde strávil velkou část uplynulého ročníku. 

Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Vlašimský rodák se zkušenostmi z NHL okusil poprvé Kontinentální ligu po návratu ze zámoří v letech 2012 až 2014 jako hráč Lva Praha, s kterým si zahrál i finále. Poté hrál ve Finsku a Švýcarsku, v roce 2016 dobyl český titul s Libercem a dohodl se na smlouvě s Čeljabinskem. Za Traktor nakonec odehrál jen dva zápasy a přesunul se do Sparty.

V uplynulé sezoně Řepík odehrál ve Slovanu 51 utkání základní části a připsal si 23 bodů za 12 gólů a 11 asistencí. Byl nejlepším střelcem mužstva. Ve Spartě včetně play-off zaznamenal za 10 zápasů osm bodů (3+5). Po účasti na olympiádě v Pchjongčchangu reprezentoval i na MS v Dánsku, kde dal v osmi utkáních čtyři góly.

"Michal v minulé sezoně dokázal, že dokáže být produktivní i v tak náročné soutěži, jako je KHL. Počítáme s ním pro první dva útoky. Předpokládáme, že bude důležitý i v dalších herních činnostech," řekl k Řepíkovi na internetových stránkách klubu tréner Vladimír Országh.

Řepík měl víc nabídek, hodně o něho stála švédská Mora, ale nakonec zvítězil Slovan. "Probírali jsme to delší dobu. Slovan se ozval už na jaře, ale s Michalem jsme si řekli, že si sedneme až po světovém šampionátu," uvedl pro server hokej.cz hráčův zástupce Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services.

"Chtěl jsem se vrátit do Kontinentální ligy, je to druhá nejlepší soutěž na světě. Proto jsem o Slovanu uvažoval celou dobu. S rodinou jsme byli v Bratislavě moc spokojeni, navíc letos klub skládal hráčský kádr dřív. Věřím, že se nám bude dařit. A že příští sezona bude lepší než ta minulá," prohlásil Řepík v narážce na nepovedenou základní část, v níž patřil Slovan mezi nejhorší celky soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články