Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Reprezentant Jeřábek míří do KHL, bude hrát za Podolsk

Praha - Obránce Jakub Jeřábek bude v kariéře pokračovat v Kontinentální lize v dresu Viťaz Podolsk. Český reprezentant, který se představí na mistrovství světa v Rusku, podepsal s týmem roční smlouvu. 

Sport
zdroj: ČT4

"Jakub chtěl vyzkoušet zahraniční angažmá, řešili jsme to delší dobu. Byly dvě možnosti  buď s jednáním počkat až po mistrovství světa, nebo rozhovory dokončit dřív. Jakub nakonec zvolil druhou možnost," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek na adresu hráče, který v pondělí převzal cenu pro nejlepšího obránce extraligy.

Čtyřiadvacetiletý plzeňský odchovanec, jenž před třemi lety pomohl indiánům k mistrovskému titulu, se chystá na první zahraniční angažmá. Někdejší kapitán juniorské reprezentace odehrál v extralize za Plzeň 362 zápasů, ve kterých vstřelil sedmnáct branek a přidal 98 asistencí.

"Jakub bude ve Viťazu prvním obráncem, zástupci klubu to jasně deklarovali. Jeřábek dostane maximální prostor, může na sebe upozornit a pak se v kariéře posunout dál," dodal Vůjtek k Jeřábkovi, který se po Romanu Horákovi stal druhým českým hráčem v Podolsku.

Jeřábek už měl nabídky z KHL delší dobu. "Hlavně se těším na změnu. Na Plzeň nedám dopustit, je to moje rodné město. S (generálním manažerem Plzně) Martinem (Strakou) jsme to řešili loni, ale už jsem prostě cítil, že se potřebuju posunout někam dál," komentoval odchod Jeřábek.

Viťaz byl dříve vyhlášeným klubem bitkařů, ale to se za poslední sezony změnilo. "Doufám, že už to tam není a že tým bude kvalitní, aby bojoval o play-off. Budu se tomu snažit pomoct. Měl bych dostat hodně prostoru," doplnil Jeřábek s tím, že se do potyček moc nehrne. "Záleží, kdo by stál proti mně. Buď bych udělal želvu, nebo bych se aspoň trochu pral," dodal Jeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články