Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Reprezentační bek Čáslava se vrací do Pardubic, kde chce zakončit kariéru

Pardubice - Hokejový obránce Petr Čáslava se po více než čtyřech letech vrací do extraligových Pardubic. Mistr světa z roku 2010 podepsal na východě Čech víceletou smlouvu. Klub zároveň potvrdil přesun dosavadního brankáře Dušana Salfického do pozice sportovního manažera. "Jsme rádi, že jsme se s Petrem domluvili na spolupráci od příští sezony. Očekáváme od něj zkvalitnění defenzivy s tím, že bude předávat zkušenosti mladším hráčům," uvedl generální manažer klubu Ondřej Šebek.

"Jsme rádi, že jsme se s Petrem domluvili na spolupráci od příští sezony. Očekáváme od něj zkvalitnění defenzivy s tím, že bude předávat zkušenosti mladším hráčům," uvedl generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Čtyřiatřicetiletý Čáslava působil v mateřských Pardubicích naposledy na začátku sezony 2009/10. V listopadu pak zamířil do švédské Timry a následně odešel do Ruska, kde hrál nejprve za CSKA Moskva a poté za Čerepovec.

Čerepovec nehrál o špici

"Jedním z hlavních důvodů návratu byla rodina. V Čerepovci to bylo dobré, s generálním manažerem jsem se bavil o pokračování. Bohužel jsme se ale pohybovali na spodních příčkách tabulky, chtěl jsem zase hrát o špici," řekl Čáslava.

Do Pardubic se reprezentační bek, který letos chybí v týmu připravujícím se na mistrovství světa ze zdravotních důvodů, chtěl vrátit už před rokem. Nakonec ale Čáslava ještě odehrál sezonu v Kontinentální lize.

V Pardubicích by chtěl znovu bojovat o nejvyšší příčky. "Hrát o titul je obrovská motivace. Proto se vracím teď, když mám ještě sílu a mohu tomu mančaftu pomoci. V Čerepovci to bylo skvělé, ale nehráli jsme na špici," přidal Čáslava další důvod k návratu do klubu, ve kterém se propracoval do vrcholového hokeje.

Zároveň věří, že je to jeho poslední angažmá. S Pardubicemi by pak chtěl spolupracovat i po skončení profesionální kariéry. "Teď si myslím, že je to definitivní návrat. Je mi čtyřiatřicet a věk nezastavím. Mám podepsanou dlouhodobou smlouvu, takže si myslím, že už tady skončím. S vedením jsme se bavili i o budoucí roli trenéra," řekl Čáslava.

Důrazný obránce zhodnotil změny, které v Pardubicích po sezoně proběhly. "Jsem rád, že se podařilo udržet Tybora a Zohornu. Je jen škoda, že odejde Ďaloga, ale chápu ho. Viděl jsem ho hrát, a pokud se chce posunout, musí jít dál. Jinak to vidím nadějně. Když seženeme kvalitního brankáře, bude to klapat," dodal.

Manažerem týmu Salfický

Na ledě už se Čáslava ale nepotká se Salfickým, který v uplynulé sezoně jako brankářská dvojka odchytal 16 zápasů. Nyní definitivně ukončil hokejovou kariéru a přesunul se do funkcionářské role. "Mým cílem je, abych z hráčů dostal všechno, co v nich je. Podle mě mají větší potenciál, než předvádějí. Chci být v intenzivním kontaktu s týmem," řekl Salfický, který bude mít na starost skauting a agendu kolem hlavního týmu.

V Pardubicích budou pokračovat obránci Václav Kočí, Blaž Gregorc a útočníci Tomáš Zohorna s Radoslavem Tyborem, kteří podepsali nové smlouvy. Východočeši budou ale hledat nové složení brankářské dvojice. Vedle Salfického posunu na manažerský post tým opustil i Július Hudáček, kterého Pardubice angažovaly v závěru listopadu. Slovenský reprezentant míří do švédského týmu Örebro HK. Do Pardubic by se ale měl vrátit Martin Růžička, který momentálně hostuje v Chomutově. Klub v současné době jedná s dalšími adepty.

Nové kontrakty momentálně nemají obránci Marek Ďaloga, Jiří Vašíček a Lukáš Endál. "Ďaloga pravděpodobně zkusí zahraniční angažmá, ale máme od něj příslib, že v české extralize by preferoval Pardubice. U Vašíčka jsme nevyužili opci na prodloužení smlouvy. S Endálem o další spolupráci jednáme," uvedl Šebek. Pardubický klub prodloužil spolupráci s hlavním sponzorem ČSOB Pojišťovnou, jejíž logo nosí hráči na dresech od roku 2011. V nadcházející sezoně se Pardubice zúčastní hokejové Ligy mistrů. Suchá příprava hráčům začne 28. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články