Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Reprezentaci povede proti Lotyšsku Lener, Paleček se zranil na tréninku

Praha - Hokejovou reprezentaci povede příští týden v přípravných zápasech proti Lotyšsku generální manažer týmu Slavomír Lener. Hlavní kouč Alois Hadamczik bude v té době na plánované inspekční cestě v zámoří a asistent Josef Paleček, který měl podle původního plánu mužstvo vést, se dnes zranil. Kvůli zranění opustil tým i útočník Tomáš Rolinek a na mistrovství světa neodjede.

Slavomír Lener
zdroj: ISIFA/LN

"Josef Paleček utrpěl při dnešním tréninku reprezentace zranění v oblasti kyčelního kloubu, které mu nedovolí, aby mužstvo 3. a 4. dubna vedl," uvedl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund v tiskové zprávě.

Třiašedesátiletý Paleček upadl při tréninku a podle všeho si poškodil umělou kyčel. Nyní jej čekají vyšetření, která by měla odhalit vážnost zranění. Je možné, že jej čeká několikatýdenní pauza, a je tak ohrožena i jeho účast na květnovém mistrovství světa. "Momentálně jsme ale řešili jen nejbližší program," řekl Zikmund.

Lener, který je vedle pozice generálního manažera i vedoucím sportovního úseku ČSLH, již v letech 1996–1998 a 2003–2004 u národního týmu působil. Spolu s Ivanem Hlinkou vedl zlatou českou reprezentaci na olympijských hrách v Naganu, jako asistent trenéra Luďka Bukače se podílel na triumfu na mistrovství světa ve Vídni v roce 1996.

"Je nepříjemné, co se stalo, museli jsme rychle reagovat. Jde o řešení, které je za daných okolností nejpraktičtější," uvedl Lener pro hokej.cz. K týmu se připojí dnes večer, doposud byl totiž u reprezentace do 18 let, která se v Třemošné připravuje na MS své věkové kategorie.

Výhodou je, že se v sezoně zúčastnil všech akcí národního týmu. "Znám hráče i způsob práce Lojzy Hadamczika. Chodil jsem do kabiny nejen před tréninky, ale také o přestávkách během utkání. Filozofii máme společnou, jde o to, aby mužstvo pokračovalo v přípravě na šampionát bez jakýchkoli změn. To je teď hlavní priorita," dodal.

Národní tým, momentálně se připravující v Kravařích na Opavsku, přišel i o zkušeného útočníka Rolinka. Kapitán mistrů světa z roku 2010 má zdravotní problémy a čeká jej vyšetření v Rakousku, kde mu před sezonou operovali kyčel. "Jeho účast v další přípravě ani na světovém šampionátu není bohužel možná," uvedl Zikmund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články