Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Reprezentaci doplní boleslavští Trončinský, Urban a Jarůšek, chytat bude Francouz

Ústí nad Labem - Kádr české hokejové reprezentace doplní po vyřazení Mladé Boleslavi z play-off extraligy obránce Marek Trončinský a útočníci Tomáš Urban a Richard Jarůšek. K národnímu týmu by se měli připojit příští týden, kdy se kádr sejde v Praze a následně zamíří v úterý do Švýcarska k duelům Euro Hockey Challenge. Trenéři také odhalili soupisku pro první zápas s Německem, do branky půjde Pavel Francouz, který ústecké prostředí z minula dobře zná.

Celé trio opor Bruslařského klubu v této sezoně v národním týmu už hrálo. Třicetiletý Urban i o šest let mladší Jarůšek v reprezentaci debutovali na prosincovém Channel One Cupu v Praze a Moskvě. Sedmadvacetiletý Trončinský, který má na kontě celkem 13 startů, hrál na listopadovém turnaji Karjala v Örnsköldsviku a Helsinkách.

Kouč Vladimír Vůjtek má v současné době na soustředění v Ústí nad Labem, kde tým sehraje dva duely v Euro Hockey Challenge s Německem, k dispozici 27 hráčů. Jsou mezi nimi tři brankáři, devět obránců a patnáct útočníků.

Do prvního zápasu vedle obránce Jana Koláře, jehož trápily zdravotní potíže, nezasáhnou ani útočníci Milan Gulaš a Rudolf Červený. Na pozici třináctého útočníka bude připraven na lavičce forvard Roman Horák. Na debut v národním týmu se mohou těšit útočníci Martin Dočekal a Jan Káňa.

Sestava ČR pro utkání s Německem:

Francouz - Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Krejčík, Jank, Hrabal - Radil, Koukal, Vincour - P. Holík, Červenka, T. Zohorna - Kašpar, Kousal, Zaťovič - Dočekal, J. Hruška, J. Káňa II.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články