Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Reprezentaci čeká generálka na MS v podobě Českých her. V brance bude Will, v hledišti diváci

Už jen tři zápasy v Praze proti tradičním soupeřům a pak už začne světový šampionát v Rize. Česká reprezentace vstupuje do posledního turnaje Euro Hockey Tour v sezoně, kdy se v O2 areně postupně střetne s Finskem, Švédskem a Ruskem. Přímé přenosy z Českých her nabídne program ČT sport a web ctsport.cz. Ve středu sledujte utkání Rusko – Švédsko od 15:50, Finsko – Česko pak od 19:40.

Tomáš Zohorna v utkání proti Finsku
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Do sestavy se poprvé od 29. dubna od utkání v Norimberku proti Německu vrací útočník Tomáš Zohorna, který tehdy s pochroumaným bokem odstoupil v první třetině. "Tomáš už je fit, je na sto procent nachystaný, už chodil do soubojů a na buly," řekl asistent trenéra Martin Straka.

V tabulce Euro Hockey Tour jsou Češi po sérii tří porážek z únorových Švédských her v Malmö třetí s 11 body o skóre za Švédy, čtvrtí Finové ztrácejí tři body. Ve vzájemných soubojích proti Finsku se Pešánův výběr pokusí zabrat po dvou porážkách.

Jak si vede česká reprezentace v přípravě na MS a v čem budou České hry specifické? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

V listopadu na úvod na Turnaji Karjaly v Helsinkách sice Češi vyhráli 2:0, ale v prosinci podlehli na Channel One Cupu v Moskvě 3:4 a v únoru na Švédských hrách 2:3 po samostatných nájezdech.

Turnaj je ale po dvojzápasech s Rakouskem, Německem a Slovenskem především generálkou na mistrovství světa v Rize. "Jdeme už konečně do finále a teď se teprve ukáže, jak na tom jsme. Myslím si, že druhý zápas se Slováky už byl trošku lepší. Byli jsme lepší na puku a měli jsme pohyb," uvedl Straka.

Čechy čeká před odletem do Rigy ještě ve čtvrtek souboj se Švédskem a v sobotu s Ruskem. "Teď nám to ukáže, jak na tom jsme takticky i kondičně. Čekají nás těžké zápasy a začne to s Finy. Ti zase budou brusliví a silní v osobních soubojích, tak doufám, že budeme taky a podáme skvělý výkon," doplnil Straka.

Na ledě se představí i posily z Finska

Do hry se hned zapojí obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal z Tappary Tampere, kteří se k týmu připojili jako dosud poslední.

"Během turnaje samozřejmě otočíme všechny kluky, kteří jsou tady. Možná do toho naskočí nějací kluci z NHL. Mohli by se zapojit Filip Hronek a Filip Zadina v posledním zápase s Ruskem. Pochopitelně se uvidí, jak na tom budou a jestli tam nebudou nějaké problémy. Musí si otočit čas," řekl Straka. Na lavičce bude Romanovi Willovi krýt záda Petr Kváča.

Na rozdíl od předešlých zápasů Euro Hockey Challenge se mohou těšit čeští hokejisté i na podporu povolené tisícovky fanoušků.

"Konečně. Bude to najednou úplně něco jiného a budeme úplně koukat, že tam někdo je. Moc se na to těšíme, že tam nějací diváci budou. Kvůli tomu to děláme, aby tady lidi byli. I klukům na ledě pomůže, že konečně někoho v hledišti uvidí, a bude to daleko větší zábava, než když tam nikdo není a vypadá to jako trénink v osmnáctitisícové hale," dodal Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články