Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Reprezentaci čeká dvojzápas s Německem, do branky půjde na úvod Kovář

Druhá dvouzápasová série čeká v Euro Hockey Challenge české hokejisty, kteří dva dny po sobě vyzvou v Karlových Varech Německo. Kouč Miloš Říha starší dá v brankovišti prostor nejprve Jakubu Kovářovi, ve čtvrtek by měl chytat Patrik Bartošák. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Německo - Česko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po vyřazení v semifinále play-off s Libercem se ke zbytku týmu, který absolvuje na západě Čech čtvrtý týden přípravy na světový šampionát na Slovensku, připojil zkušený útočník Martin Zaťovič z Brna.

Proti Německu ale hrát nebude, stejně jako první zámořská posila, útočník Filip Chytil z New York Rangers.

"Chtěli bychom, aby do obou zápasů nastoupily ty pětky, co měly proti Rakousku jednou volno. Udělali jsme tam drobné změny, teď jsme ty útoky rozbili jednotlivci a chceme to vyzkoušet zase malinko jinak, ale jen malinko," řekl Říha.

V prvním zápase bude jedničkou Kovář, který byl v sobotu v Linci u výhry 5:4 po nájezdech nad Rakouskem. Záda mu bude krýt Bartošák, jenž nastoupí ve čtvrtek.

"Samozřejmě mu dáme prostor, teď ještě nechytal," uvedl Říha. V útoku bude na pozici třináctého útočníka připraven mladý sparťan Lukáš Rousek.

Proti Německu očekává Říha odlišné zápasy než s Rakušany. "Myslím, že to bude zase něco úplně jiného. Rakušané byli mladým mužstvem, které jezdilo a bylo nepříjemné. Měli jsme v tom druhém utkání rozhodnout góly. Kdybychom vyhráli 10:5, tak mi to vůbec nevadilo, ale ten závěr jsme takticky nezvládli," připomněl Říha, co se mu nezamlouvalo v posledním vystoupení mužstva.

"Němci budou hrát podle mého názoru opatrněji a nebudou to na nás tak zkoušet. Budou hrát z nějaké obrany a my se zase budeme muset přes tu jejich obranu dostávat," doplnil Říha.

Němci rovněž uspěli v obou úvodních zápasech, které v Euro Hockey Challenge v této sezoně odehráli, když porazili Slovensko 2:1 a 3:1.

Právě s EHCh jsou provázané také poslední vzájemné souboje německých a českých hokejistů. V dubnu 2017 prohrál výběr kouče Josefa Jandače přestřelku v Norimberku 4:7, o den později zjednal v Mannheimu nápravu vydřenou výhrou 4:3 po samostatných nájezdech.

Pravděpodobná sestava Česka:

Jakub Kovář (Bartošák) - Zámorský, Polášek, Kundrátek, Kolář, F. Pavlík, Krejčík, Mozík, Jordán - Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík - H. Zohorna, T. Zohorna, Sekáč - Tomášek, Fořt, Červený - O. Beránek, Mertl, P. Zdráhal - Rousek.

Německý kouč Söderholm přivezl do Varů pět finalistů olympiády

Kouč německých hokejistů Toni Söderholm ve dvojzápase zatím ještě nevyužije posily z NHL v čele s ostrostřelcem Leonem Draisaitlem z Edmontonu.

Čerstvě jednačtyřicetiletý Fin má ale ve výběru pět držitelů senzačního olympijského stříbra z Pchjongčchangu – obránce Björna Kruppa a Jonase Müllera a útočníky Gerrita Fausera, Marcela Noebelse a Leonharda Pföderla.

"Už jsem se moc těšil na zápasy. Dlouho na tyhle chvíle čekáte a já jsem fakt rád, že už mohu být konečně s hráči na ledě. Vybrali jsme pro tuhle fázi přípravy dobrý mix zkušených hráčů a mladých talentů," prohlásil Söderholm.

"Jsme možná o něco napřed, ale i když jsem velmi spokojený, pořád je před námi hrozně moc práce," dodal Söderholm.

Finský kouč v dalším průběhu přípravy na šampionát počítá s posílením o Draisaitla, jenž dosáhl na magickou hranici 50 gólů a v dostizích o střeleckou korunu v základní část NHL zaostal o jediný zásah druhý za Alexandrem Ovečkinem.

Německý výběr mohou posílit i další útočník Dominik Kahun z Chicaga a obránce Korbinian Holzer z Anaheimu.

Nominace Německa na zápasy v Karlových Varech:

brankáři: Niklas Treutle (Norimberk), Dustin Strahlmeier (Schwenningen), Mathias Niederberger (Düsseldorf)

obránci: Stephan Daschner, Benedikt Schopper (oba Straubing), Jonas Müller, Kai Wissmann (oba Eisbären Berlín), Dominik Bittner (Schwenningen), Marco Nowak (Düsseldorf), Fabio Wagner (Ingolstadt), Björn Krupp (Wolfsburg), Marcus Weber (Norimberk)

útočníci: Stefan Loibl, Sven Ziegler (oba Straubing), David Elsner, Tim Wohlgemuth (oba Ingolstadt), Marcel Kurth, Mirko Höfflin (oba Schwenningen), Gerrit Fauser (Wolfsburg), Lean Bergmann (Iserlohn), Leonhard Pföderl (Norimberk), Marcel Noebels (Eisbären Berlín), Marc Michaelis, Parker Tuomie (oba Minnesota State University/NCAA), Dominik Bokk (Växjo/Švéd.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články