Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Reprezentace začne s přípravou na MS na konci března, prvním testem bude Rakousko

Příprava českých hokejistů před MS začne v úterý 30. března. Tým trenéra Filipa Pešána odehraje před startem mistrovství devět duelů, z toho šest v domácím prostředí. První utkání bude proti Rakousku.

Kouč Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem ještě nominaci na start přípravy nezveřejnili, ale na první sraz v pražské Tipsport aréně pozvou hráče, pro které už skončila klubová sezona v extralize i v zahraničních soutěžích, především v Kontinentální lize.

První test čeká český výběr ve čtvrtek 22. dubna proti Rakousku ve Vídni, k sobotní odvetě se soupeři přesunou do Jindřichova Hradce. Další dva zápasy Euro Hockey Challenge s Německem jsou na programu ve čtvrtek 29. dubna a v sobotu 1. května v Norimberku a ve čtvrtek 6. května a o den později v Praze završí Pešánův tým sérii EHCh dvojzápasem proti Slovensku.

V O2 areně se uskuteční i závěrečný díl Euro Hockey Tour. Český tým má z devíti duelů s Finskem, Ruskem a Švédskem z turnajů Karjala v Helsinkách, Channel One Cup v Moskvě a Švédských her v Malmö 11 bodů a je třetí se stejným bodovým ziskem, jako má druhé Švédsko. Na vedoucí Rusko ztrácí 13 bodů.

"Mezinárodní hokejová federace IIHF zatím povinná protiepidemická opatření před mistrovstvím světa nezveřejnila, je však pravděpodobné, že České hokejové hry se uskuteční od středy 12. do soboty 15. května v režimu tzv. bubliny a že zúčastněná mužstva odcestují po jejich skončení z Prahy přímo do dějiště šampionátu," uvedl mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Mistrovství světa v Lotyšsku se bude hrát od 21. května do 6. června. Čeští hokejisté do něj vstoupí v první hrací den zápasem proti Rusku. V základní skupině A je dále čekají duely se Švýcarskem (22. května), Běloruskem (24. května), Švédskem (27. května), Velkou Británií (29. května), Dánskem (31. května) a Slovenskem (1. června).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články